L’Associació Professional de la Magistratura suspèn la vaga prevista per al 16 de maig

L'APM justifica que ha pres aquesta decisió com a "gest de bona voluntat" per seguir negociant amb el govern espanyol

11/05/2023

L’Associació Professional de la Magistratura (APM) ha decidit a última hora d’aquest dijous suspendre la vaga prevista per al pròxim 16 de maig “com a gest de bona voluntat” a l’espera de com avancen les negociacions per la millora de les seves condicions laborals i salarials. Segons han exposat en un comunicat, aquest dimecres van mantenir una reunió amb el secretari d’Estat de Justícia, Tontxu Rodríguez, que va condicionar la convocatòria d’una nova reunió de la mesa de retribucions i la presentació d’una nova proposta a la suspensió de la protesta. L’APM va convocar la vaga juntament amb altres associacions de jutges i fiscals.

L’entitat explica que la decisió d’anar a la vaga va ser “difícil i molt meditada” per les “greus conseqüències que una vaga pot tenir la tutela i salvaguarda dels drets i llibertats dels ciutadans” i per al “normal funcionament de l’Administració de Justícia”.

En la reunió del passat 3 de maig, la mesa de retrivucions i el Ministeri d’Hisenda va fer una oferta de 44 milions d’euros; i dos dies més tard la va elevar a 46,7 milions, unes quantitats que l’APM ha titllat d'”insuficients i inassumibles”. Segons argumenta, “no permeten recuperar ni tan sols la meitat del poder adquisitiu perdut des del 2033 i la retallada salarial superior al 10% de l’any 2010”. Una altra demanda dels magistrats és l’increment del pagament dels triennis i les guàrdies.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades