La CUP denuncia que el PSC vol “invisibilitza-los” en portar a la Junta Electoral l’acte d’inici de campanya a Tarragona

Els anticapitalistes volen projectar un 'mapping' davant de l'ajuntament

11/05/2023

La CUP denuncia que el PSC vol “invisibilitzar-los” perquè ha portat a la Junta Electoral l’acte d’inici de campanya que els anticapitalistes tenen previst fer a Tarragona. Concretament, volen projectar un ‘mapping’ davant de l’ajuntament i, segons el PSC, això suposa vulnerar la legalitat electoral “infringint la necessària neutralitat dels espais públics”. La CUP explica, en un comunicat, que ha presentat al·legacions contra el recurs dels socialistes argumentant que és el mateix format d’acte que la CUP ha utilitzat en diverses campanyes electorals. La diputada al Parlament Laia Estrada acusa el PSC de “maniobrar de manera legal i il·legal” contra la CUP.

“Ens ha quedat clar, senyor Illa. La CUP és el principal adversari polític de l’agenda de la rendició”, afirma Estrada. I és que els anticapitalistes també assenyalen el PSC com a corresponsable de la decisió del govern de la CCMA de “censurar” el seu partit en els plans de cobertura mediàtica de les eleccions municipals de TV3 i Catalunya Ràdio.

Segons Estrada, la CUP “és l’única força independentista que no ha caigut en els cants de sirena del PSC i la seva agenda de rendició”. “Illa sap que l’endemà de les eleccions municipals, ERC i Junts es barallaran per pactar tants ajuntaments com puguin amb el PSC. La CUP és l’única força que no entrarà en aquesta subhasta electoral”, ha afegit.

La CUP porta a la JEC el debat de la CCMA a Barcelona

D’altra banda, la formació anticapitalista ha elevat a la Junta Electoral Central (JEC) un recurs per demanar que la candidata Basha Changue participi dels debats electorals de la CCMA amb la resta de candidats per Barcelona. La CUP ha portat el pla de cobertura electoral de TV3 i Catalunya Ràdio a la Junta Electoral Provincial de Barcelona i aquest òrgan ha obligat la CCMA a incloure la CUP a les entrevistes durant la campanya electoral però deixa fora Changue del debat de candidats. Els anticapitalistes argumenten que es tracta d’un debat que té “tractament de debat nacional” i, per això, ara recorren a la JEC.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

L’actor Joel Joan tanca la llista de Junts a Altafulla

L’actor Joel Joan tanca la llista de Junts a Altafulla

L'actor Joel Joan tanca la llista de Junts per Altafulla - Compromís Municipal (CM). L'artista té una forta estima i vinculació amb el municipi del Tarragonès, on té una residència, segons expliquen fonts del partit. Joan és el número 13 de la candidatura de Junts al...