Els Mossos mantindran el dispositiu de seguretat al voltant de la Plaça Bonanova tota la nit

Un petit grup s'ha acostat a les finques per increpar els membres del col·lectiu okupa
Lateral d'un furgó dels Mossos i efectius del cos contenint els manifestants./Norma Vidal

11/05/2023

Els Mossos d’Esquadra mantindran el dispositiu al voltant de la Plaça Bonanova tota la nit després de les dues manifestacions a favor i en contra de les finques okupades La Ruïna i El Kubo, segons han informat fonts de la policia catalana. Un fort cordó policial format per 300 agents dels Mossos i 80 de la Guàrdia Urbana han separat les dues protestes, que no han arribat a estar en contacte, excepte al voltant de les onze de la nit quan un petit grup d’antiokupes s’han intentat acostar a les cases sense més conseqüències. La manifestació convocada per Desokupa ha convocat 600 persones mentre que la marxa en suport al col·lectiu ha aplegat 500 assistents, segons fonts de la Guàrdia Urbana.

Quan aquesta darrera ha abandonat el lloc dels fets, ha tornat cap a Plaça Lesseps passant per l’Avinguda República Argentina i al seu pas un grup reduït de manifestants ha trencat alguns aparadors mitjançant el llançament de pedres i objectes contundents com ha sigut el cas d’un concessionari Mercedes-Benz. En aquest cas, unitats de la BRIMO dels Mossos han escortat la marxa.

Abans de la seva arribada a la Plaça Bonanova, el grup s’ha enfrontat contra alguns agents dels Mossos d’Esquadra i s’han produït algunes càrregues aïllades quan els manifestants han volgut canviar el recorregut de la marxa, al carrer Solsonès, molt a prop de les finques okupades.

D’altra banda, la marxa convocada per Desokupa ha arribat abans de les nou del vespre a la plaça Bonanova procedents del carrer Muntaner. Un cop al lloc, s’han pogut sentir crits d”A por ellos’ i insults contra l’alcaldessa Ada Colau.

Un cop s’ha començat a dissoldre la manifestació i la marxa de suport a les finques okupades ha abandonat el lloc, el cordó policial s’ha relaxat i els assistents convocats per Desokupa han han aprofitat per acostar-se una mica més a El Kubo i La Ruïna però els Mossos els han fet allunyar de la zona.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres personas han sufrido heridas de diferente consideración tras estrellarse un helicóptero con dos personas a bordo ha caído esta mañana en la carretera M-40 de Madrid en un accidente que ha provocado un traumatismo craneoencefálico leve a uno de los ocupantes y una...

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...