Els fotoperiodistes catalans Emilio Morenatti i Bernat Armangué, Pulitzer per la cobertura d’Ucraïna

El guardó és compartit amb cinc companys més de l'agència The Associated Press
Pla obert del fotoperiodista Emilio Morenatti durant una taula rodona sobre els límits ètics del fotoperiodisme / Anna Berga

08/05/2023

Els fotoperiodistes catalans Emilio Morenatti i Bernat Armangué han estat guardonats amb el premi Pulitzer per la cobertura de les primeres setmanes de la invasió militar de Rússia a Ucraïna. Els dos fotògrafs comparteixen el guardó amb cinc companys més de l’agència The Associated Press (AP) per a la qual treballen. Morenatti, cap de fotografia de l’agència, ha celebrat la notícia a Twitter on ha especificat que el premi és el de la categoria de fotografia de notícies d’última hora o ‘Breaking news’. “Orgullós de formar part d’aquest equip d’AP”, ha indicat. L’any 2021 Morenatti ja va aconseguir el Pulitzer per les fotos durant la pandèmia.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades