Els Mossos denuncien tres homes com a presumptes autors dels cartells sobre l’alzheimer de Pasqual Maragall

La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació va obrir una investigació després de tenir coneixement d’aquesta acció que va tenir lloc el passat 8 de març

05/05/2023

Mossos d’Esquadra han identificat els tres homes que haurien participat en l’enganxada de diferents cartells a Barcelona amb un missatge ofensiu cap a les persones malaltes d’alhzeimer, informa el cos en una nota. Tots tres han quedat investigats per un delicte d’odi (article 510 del Codi Penal).

Els fets van tenir lloc el passat 8 de març al matí quan les persones identificades van fer una acció contra els afectats d’alzheimer i, concretament, contra Pasqual Maragall, que actualment pateix aquesta malaltia. Els investigadors de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació van iniciar d’ofici la investigació dels fets durant la qual el germà de la víctima i la Fundació que porta el seu nom van denunciar els fets. La investigació ha finalitzat amb proves concloents que determinen la presumpta autoria dels tres joves. Les imatges obtingudes d’edificis i establiments propers, així com la declaració de testimonis, han servit per acreditar que els tres joves anaven junts i tots tres van dur a terme conjuntament l’acció d’enganxar els cartells.

Un d’ells va ser identificat durant una baralla i va ser reconegut per un testimoni que el va veure enganxant cartells. Tots tres van ser citats a declarar en presència d’advocat com a presumptes autors d’un delicte d’odii es van acollir al seu dret de no declarar. Cap dels joves té un perfil concret que els relacioni amb cap col·lectiu i un d’ells té antecedents per delictes contra el patrimoni.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres personas han sufrido heridas de diferente consideración tras estrellarse un helicóptero con dos personas a bordo ha caído esta mañana en la carretera M-40 de Madrid en un accidente que ha provocado un traumatismo craneoencefálico leve a uno de los ocupantes y una...

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...