El Parlament aprova definitivament la creació de la comarca del Lluçanès

El Govern diu que s'ha fet una bona planificació i demana als que van votar 'no' a la consulta "confiança i temps"
El Ple del Parlament després de la votació per la creació de la comarca del Lluçanès / Maria Pratdesaba

03/05/2023

Lourdes Casademont / Barcelona – El Parlament ha aprovat definitivament la creació de la comarca del Lluçanès, la 43a, amb 80 vots a favor d’ERC, Junts, CUP i en Comú Podem i 49 en contra del PSC-Units, Vox, Cs i el PPC. La creació del Lluçanès és una reivindicació històrica i el ‘sí’ es va imposar en una consulta feta el 2015. ERC ha reconegut els esforços i reivindicacions dels que portaven anys reclamant-ho i també ha enviat un missatge als que van votar ‘no’: “Us demanem confiança i una mica de temps, el Govern ho ha planificat amb prou cura perquè es pugui fer amb fonaments sòlids i amb garanties”, ha dit la diputada d’ERC Alba Camps. L’esmena a la totalitat de Cs no ha prosperat i la comarca serà una realitat quan la llei es publiqui al DOGC.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor el perruquer Lluís Llongueras als 87 anys

Mor el perruquer Lluís Llongueras als 87 anys

El perruquer Lluís Llongueras i Batlle ha mort als 87 anys, segons ha pogut confirmar l'ACN de fonts del sector. Nascut a Esparreguera el 1936, va tenir un perfil mediàtic marcat per haver pentinat famosos i per les nombroses aparicions televisives durant les dècades...