El Parlament aprova definitivament la creació de la comarca del Lluçanès

El Govern diu que s'ha fet una bona planificació i demana als que van votar 'no' a la consulta "confiança i temps"
El Ple del Parlament després de la votació per la creació de la comarca del Lluçanès / Maria Pratdesaba

03/05/2023

Lourdes Casademont / Barcelona – El Parlament ha aprovat definitivament la creació de la comarca del Lluçanès, la 43a, amb 80 vots a favor d’ERC, Junts, CUP i en Comú Podem i 49 en contra del PSC-Units, Vox, Cs i el PPC. La creació del Lluçanès és una reivindicació històrica i el ‘sí’ es va imposar en una consulta feta el 2015. ERC ha reconegut els esforços i reivindicacions dels que portaven anys reclamant-ho i també ha enviat un missatge als que van votar ‘no’: “Us demanem confiança i una mica de temps, el Govern ho ha planificat amb prou cura perquè es pugui fer amb fonaments sòlids i amb garanties”, ha dit la diputada d’ERC Alba Camps. L’esmena a la totalitat de Cs no ha prosperat i la comarca serà una realitat quan la llei es publiqui al DOGC.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres personas han sufrido heridas de diferente consideración tras estrellarse un helicóptero con dos personas a bordo ha caído esta mañana en la carretera M-40 de Madrid en un accidente que ha provocado un traumatismo craneoencefálico leve a uno de los ocupantes y una...

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...