El Govern reforça el servei de bus per pal·liar els efectes de l’avaria a l’R2 Sud i expedienta Renfe

Territori activa aquest dimecres tres busos més d'anada i tornada entre Vilanova i Barcelona passant per Sitges
Un comboi ple de passatgers a l'estació de Castelldefels aquest dimarts. /: Àlex Recolons

02/05/2023

El Departament de Territori reforçarà a partir de dimecres el servei de bus entre Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona per pal·liar els efectes de l’avaria a la línia R2 Sud de Rodalies. El Govern anuncia que els reforços es mantindran fins que se solucioni l’afectació, un termini que el Ministeri de Transports ha calculat d’entre tres i quatre setmanes. Territori ha obert un expedient informatiu a Renfe per conèixer l’operativa i servei alternatius que ofereix als afectats, i ha indicat que el reforç de busos el facturarà a la companyia ferroviària. Aquest dimarts, el conseller de Territori, Juli Fernández, ha tornat a reclamar el traspàs íntegre de la gestió del servei de Rodalies a la Generalitat.

En concret, Territori activa aquest dimecres tres busos addicionals des de Vilanova i la Geltrú a partir de dos quarts de set del matí per arribar a Barcelona, autorcar que també faran parada a Sitges.

El mateix dispositiu estarà en marxa des de les quatre de la tarda per cobrir les tornades de migdia i tarda i s’activaran a demanda quan es detecti falta de capacitat de les línies de bus exprés que actualment cobreixen els trajectes entre aquests dos municipis del Garraf i Barcelona, principals perjudicats per l’avaria.

Així mateix, es controlarà la demanda per detectar altres possibles incidències fora de les hores punta i poder posar-hi més vehicles si s’escau. Actualment, i arran de les obres d’Adif al corredor sud, des de Vilanova i Sant Pere de Ribes el Departament de Territori ja ofereix reforços del servei habitual a dos quarts de set, tres quarts de set i les set del matí.

Territori anuncia que també farà un seguiment de l’afectació que l’avaria i la posterior reparació puguin tenir al corredor de l’R2 Nord per reforçar els serveis de bus del tram del Vallès en cas que sigui necessari.

En paral·lel, el Departament ha demana a Adif, responsable de la infraestructura, poder conèixer de primera mà les causes de l’avaria i la programació prevista fins al restabliment total.

Pel que fa a l’expedient informatiu a Renfe, el Departament vol que la companyia informi de l’operativa posada en marxa arran de la incidència i els reforços que s’han dut i es duran a terme per a minimitzar els efectes que l’avaria té sobre el servei ferroviari.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades