Set detinguts a Girona dins una organització criminal que pretenia introduir 3.000 quilos d’haixix mitjançant velers

L'immoble que utilitzava l'organització per rebre l'haixix comptava amb embarcador propi i al seu interior també hi havia una plantació de marihuana, que ha estat desmantellada
CNP

28/04/2023

Policia Nacional i Vigilància Duanera han desarticulat una organització que pretenia introduir 3.000 quilos d’haixix a Girona mitjançant velers. Hi ha set persones detingudes a la província de Girona, de cinc nacionalitats diferents, i han confiscat dos velers que utilitzaven per carregar la droga en aigües d’Eivissa i transportar-la fins a la costa peninsular. L’immoble que utilitzava l’organització per rebre l’haixix comptava amb embarcador propi i al seu interior també hi havia una plantació de marihuana, que juntament amb una altra situada en un immoble diferent, han estat igualment intervingudes.

La investigació es va iniciar a finals de l’any passat quan es va tenir coneixement de l’existència d’un grup criminal que podria estar introduint haixix a la zona de Santa Margarida (Roses). Les primeres indagacions es van centrar en una sèrie de ciutadans de diverses nacionalitats que es desplaçaven en embarcacions d’esbarjo al sud d’Eivissa, on rebien una gran quantitat d’haixix que posteriorment descarregaven a l’amarratge d’una casa particular de la localitat gironina. Va ser llavors quan, a través del CITCO, es va començar a coordinar una investigació conjunta entre la Policia Nacional i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària.
Guarderia amb embarcador propi

L’organització, per fer la seva activitat il·lícita, va escollir una localització que dificultava la tasca dels investigadors. Es tractava d’una zona residencial amb canals on les cases tenen un embarcador propi únicament accessible des dels domicilis. A més, hi habiten normalment residents temporals i turistes de diferents nacionalitats. Aquesta alta rotació i les característiques dels habitatges feien més complexa la detecció dels membres de lorganització.

Amb l’avenç de les indagacions, es va tenir coneixement que l’organització realitzaria una sortida al mar després de la Setmana Santa. Per aquest motiu, a mitjans d’abril es va fer un dispositiu que va permetre comprovar com els investigats carregaven en una furgoneta els farcells d’haixix.

S’havia observat com les investigacions entraven i sortien de l’embarcació a la casa, utilitzant uns dispositius frontals amb llum per poder il·luminar mínimament la zona, que estava en foscor completa. Un cop traslladats els farcells de l’embarcació a la casa, van situar la furgoneta a la porta i van procedir a carregar-los.

En aquell moment, els investigadors de Vigilància Duanera van detenir tres persones, després de rescatar-ne una, que havia saltat a l’aigua per intentar escapolir-se.

En les actuacions posteriors, els agents van arrestar quatre persones més per agents de Policia Nacional, que a més van confiscar 75 fardells d’haixix que van llançar un pes de 2.854 quilos d’estupefaent. Així mateix, van intervenir un segon veler que l’organització pretenia utilitzar per al transport, però que finalment va ser descartat a conseqüència d’una avaria.

864 plantes de marihuana intervingudes

Fruit dels registres practicats a la província de Girona, entre els quals hi ha el domicili utilitzat com a guarderia de la partida, els agents van localitzar i desmantellar dues plantacions de marihuana i van intervenir 864 plantes.

Finalment, l’operació s’ha saldat amb set detinguts de diferents nacionalitats -dos ciutadans alemanys, un colombià, un francès, dos espanyols i un romanès-, si bé la investigació continua oberta per identificar tots els membres de l’organització. D’altra banda, s’han intervingut 75 fardells d’haixix, 864 plantes de marihuana, dos velers i una furgoneta.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...