Detingut per assetjar sexualment fins a 25 joves d’entre 13 i 22 anys a través de les xarxes socials

L'agressor és d'una localitat de Sevilla i hi ha víctimes de 16 províncies, entre les quals Barcelona
CNP

22/04/2023

La Policia Nacional ha detingut un home per assetjar sexualment fins a 25 joves d’entre 13 i 22 anys a través de les xarxes socials, segons informa el cos policial en un comunicat de premsa. L’agressor és de Sevilla i hi ha víctimes de 16 províncies, entre les quals Barcelona. La investigació es va iniciar el desembre del 2020 arran d’una denúncia d’una menor de 14 anys a Valladolid. El sospitós es feia passar per un empresari d’èxit en una coneguda xarxa social i enganyava les víctimes amb ofertes de feina com a hostesses o acompanyants d’esdeveniments. Després, i sota amenaça, exigia a les víctimes 100 fotografies d’índole sexual cada tres dies. L’assetjament va provocar conductes autolesives en alguna de les joves i totes van necessitar tractament psicològic per ansietat i trastorns del son.

Després de la denúncia original a Valladolid i de mesos d’investigació, es va aconseguir identificar i localitzar el presumpte assetjador en una localitat de la província de Sevilla, on va ser arrestat pels delictes de corrupció de menors, producció de material pornogràfic infantil i amenaces. La policia va requisar-li dos telèfons mòbils i l’anàlisi forense dels dispositius es va allargar prop d’un any per culpa de la dificultat de recuperar informació d’un dels terminals, que es trobava inutilitzat. L’anàlisi va permetre comprovar que l’arrestat buscava víctimes molt joves –d’entre 13 i 22 anys- sense importar-li si es tractava de menors d’edat.

Per contactar amb les víctimes utilitzava dades fictícies i es presentava com un jove empresari, enganyant les joves amb una oferta de feina com a hostesses o acompanyats d’esdeveniments. A canvi: un sou d’uns 5.000 euros al mes, a banda de ‘capricis’ com telèfons mòbils d’alta gamma i complements de moda. Un cop seduïdes les víctimes, demanava arxius de contingut sexual, amb pressions i coaccions de diversa índole per superar les reticències o les negatives. S’han identificat un total de 25 víctimes, de 13 a 22 anys, residents a Madrid, Barcelona, Sevilla, València, la Corunya, Tenerife, Las Palmas, Mallorca, Càceres, Toledo, Pontevedra, Badajoz, Còrdova, Jaén, Burgos i Zamora. 15 són menors d’edat i la resta tenen entre 18 i 22 anys.

Amb la identificació d’aquest gran nombre de víctimes, els agents van tornar a detenir el presumpte assetjador el 18 d’abril passat. Va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Carmona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...