Flash: 80 morts, balanç provisional d’una estampida a la capital del Iemen

El fet ha tingut lloc durant un repartiment d'ajuda humanitària a un centre de Sanà

20/04/2023

Almenys 80 persones han perdut la vida i desenes han quedat ferides en una estampida que ha tingut lloc a la capital iemenita durant un repartiment d’ajuda a un centre de Sanà. Un  portaveu del Ministeri de l’Interior hutí, general Abdul Khaliq a l’Ajri, ha considerat el que ha passat aquesta nit a la capital com un “tràgic i dolorós accident en què desenes de persones han mort a causa d’una estampida de ciutadans durant la distribució aleatòria de sumes de diners per part d’alguns comerciants sense coordinació amb el Ministeri de l’Interior”, va informar l’agència de notícies iemenita dels insurgents, Saba.
El responsable del ministeri hutí va indicar que dos dels comerciants responsables d’aquest repartiment van ser detinguts, mentre que la fiscalia es va mobilitzar immediatament per investigar els fets.
En un vídeo publicat per Al Masira, es veu una marabunta atrapada entre la gent que pressiona per sortir en un dels carrers de la ciutat vella de Sanà.
El responsable adjunt de l’Hospital Al Thawra va assenyalar al mateix mitjà que havien rebut 78 cossos només al centre, per la qual cosa s’estima que la xifra de morts sigui superior atès que més cadàvers han arribat a altres hospitals de Sanà. La capital iemenita està controlada pels rebels recolzats per l’Iran des del 2014, quan va començar un conflicte que va obligar el Govern iemenita reconegut internacionalment a exiliar-se a Adén, al sud del país.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...