Els ciberdelinqüents del Clínic publiquen més dades confidencials a través d’un nou sistema

RansomHouse ha ofert més de 5 gigabytes d'informació i detalls sobre com fer la descàrrega de manera segura
Entrada de l'Hospital Clínic de Barcelona / Norma Vidal

16/04/2023

RansomHouse, els ciberdelinqüents que van piratejar els sistemes de l’Hospital Clínic, han assegurat que han publicat més dades confidencials. Segons han informat en un grup de Telegram i s’ha difós a Twitter a través de diversos usuaris, han ideat un nou sistema, amb un enllaç Torrent que permet descarregar tota la informació. A més, faciliten detalls per realitzar la baixada de manera anònima i segura, per no deixar rastre. Els ciberatacants han publicat més de 5 gigabytes d’informació, segons ha publicat ‘Vilaweb’. Aquesta nova filtració arriba dies després que els Mossos bloquegessin la web dels ciberdelinqüents, el 4 d’abril.

El digital ha detectat un total de 5,56 gigabytes de dades, la qual cosa suposa la filtració més gran fins ara. Segons ha publicat, s’hi troba informació sobre treballadors del centre i també volants de derivació entre hospitals amb informació personal com el nom complet del pacient, l’adreça, el número de telèfon, el diagnòstic i el tractament que segueixen. La gran majoria són persones a qui s’ha derivat als serveis de malalties infeccioses.

El Clínic va patir un ciberatac el 5 de març per part de RansomHouse. Els ciberdelinqüents van demanar un rescat de 4,5 milions de dòlars a l’hospital per alliberar les dades, en total 4,4 terabytes. El 30 de març el grup de hackers va publicar part de les dades robades a la ‘dark web’, que oferien de manera gratuïta.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades