Estabilitzat l’incendi de Gandesa, que ha cremat 2,2 hectàrees

El foc ha començat aquest dissabte al matí i afecta la serra de Pàndols.
Foto: Ariadna Escoda

01/04/2023

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat sobre les 18.30 hores l’incendi que des d’aquest dissabte al matí crema a la serra de Pàndols, a Gandesa. En declaracions a la premsa, el cap de la regió de les Terres de l’Ebre dels Bombers, Ricard Expósito, ha explicat que hi treballen una vuitantena de bombers amb el suport d’uns trenta vehicles “de diversa categoria” i quatre mitjans aeris. Segons les primeres estimacions del cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat unes 2,2 hectàrees.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, havia explicat prèviament a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que l’incendi ha començat en una zona on no hi ha conreus ni masies i expressava optimisme per la seva l’evolució. Aquesta mateixa tarda ja s’han retirat la majoria de mitjans aeris que el combatien.

Expósito ha dit que el vent, que ha arribat als 80 quilòmetres per hora, els ha fet patir pel control de les flames però que els mitjans aeris, que s’han encarregat de sufocar la part alta, s’han encarregat de la part més perillosa de l’incendi. Tot i això, ha advertit que diumenge preveuen que bufi fort mestral i que per això treballaran per evitar revifades.

També ha detallat que el foc ha evolucionat des del punt d’origen fins a una zona on s’havien fet tasques de gestió forestal, com cremes controlades, la qual cosa ha afavorit el control i la posterior estabilització de l’incendi. Els Mossos d’Esquadra han fet controls d’accés a la zona afectada i han enlairat un helicòpter per fer tasques de coordinació, ha afegit Expósito.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una persona ha mort aquest diumenge al vespre en un incendi d'habitatge a Solivella (Conca de Barberà), segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets s'han produït en un immoble del carrer Abadia Vella quan passaven uns minuts de tres quarts de set del...