Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí en ple carrer a Barcelona

L'eurodiputada està sent traslladada a la Ciutat de la Justícia.

28/03/2023

Els Mossos d’Esquadra han detingut Clara Ponsatí mentre passejava en ple carrer a Barcelona després d’oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes. Quan es trobava a l’alçada de la plaça de la Catedral envoltada de periodistes i acompanyada pel seu advocat, Gonzalo Boye, un agent de paisà l’ha aturada per identificar-la. L’exconsellera li ha ensenyat el carnet d’eurodiputada que portava penjat del coll per defensar la seva immunitat i ha preguntat si n’estaven segurs. Finalment, però, ha accedit a pujar al cotxe policial. En una piulada, ha dit que l’han detingut “il·legalment”. En aquests moments, la traslladen a la Ciutat de la Justícia.

L’eurodiputada Clara Ponsatí havia assegurat en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona just abans de ser detinguda que no tenia intenció d’entregar-se a les autoritats ni comparèixer davant del Tribunal Suprem, que va dictar una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència vinculat al referèndum de l’1-O. “No he vingut a fer cap pacte amb l’Estat, sinó a denunciar la vulneració sistemàtica dels nostres drets”, ha dit aquest dimarts a la tarda.

Fonts del Tribunal Suprem havien assegurat a l’ACN aquest a tarda que si l’exconsellera Clara Ponsatí compareixia voluntàriament davant el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, no seria detinguda. En el cas que no fes aquesta compareixença voluntària, apuntaven les mateixes fonts, els cossos i forces de seguretat de l’Estat tenen ordre de detenció vigent a l’Estat.

Segons aquestes fonts, la intenció del jutge Llarena és actuar de la mateixa manera com ho va fer respecte a les altres dues persones acusades de desobediència –delicte que no comporta penes de presó- Anna Gabriel i Meritxell Serret, que van comparèixer voluntàriament i van quedar en llibertat en previsió d’altres citacions.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades