Tallada la circulació de l’AVE a Sants per un tren amb 95 passatgers avariat a un túnel, que ha activat el pla d’emergències Ferrocat

ACTUALITZACIÓ: El tren ha estat remolcat fins a l'estació a dos quarts d'onze, segons ha informat Renfe.
Imatge d'arxiu.

27/03/2023

La circulació del tren d’Alta Velocitat està tallada en ambdós sentits de la marxa a Sants, a Barcelona, després que un tren amb 95 passatgers s’hagi avariat a l’entrada de l’estació, dins d’un túnel. Segons informa Renfe, els fets han tingut lloc cap a dos quarts de nou de la nit, i el tren afectat havia sortit de Figueres una hora abans, amb destinació a la capital catalana. Els tècnics ferroviaris han descartat l’opció de transbordar els passatgers perquè no era viable situar un altre tren en paral·lel a l’espatllat. Per això s’ha decidit enviar a l’indret una altra locomotora que remolcarà el comboi fins a l’estació. Renfe ha informat els passatgers i aplica compromís de puntualitat amb el 100% de devolució del bitllet.

Protecció Civil ha informat de la incidència a través de les xarxes socials i ha activat la fase de prealerta del pla d’emergències Ferrocat.

ACTUALITZACIÓ: El tren de l’AVE que s’ha avariat en un túnel a l’entrada de Sants aquest dilluns a dos quarts de nou de la nit ha estat remolcat fins a l’estació a dos quarts d’onze, segons ha informat Renfe. La incidència ha obligat a tallar la circulació en ambdós sentits de la marxa i ha fet activar la prealerta del pla Ferrocat. Un tren buit enviat des de Can Tunis ha estat l’encarregat d’empènyer l’espatllat, amb 94 passatgers a dins. A tots se’ls ha informat de la situació i se’ls ha aplicat el compromís de puntualitat amb 100% de devolució de l’import del bitllet. 5 dels passatgers havien de continuar viatge. Renfe indica que passaran la nit en un hotel abans de poder seguir el seu recorregut demà al matí.

Protecció Civil ha informat poc abans de tres quarts d’onze de la nit que es desactivava la fase de prealerta del pla Ferrocat, un cop resolta la incidència.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades