La Policia Nacional inspecciona naus de Barcelona, València, Còrdova i Madrid per trobar vi de Verdejo falsificat

Han intervingut documentació i 1.158 ampolles falsificades, tant en el seu contingut com en el seu etiquetat rellevant a la Denominació d'Origen Rueda.

24/03/2023

La Policia Nacional han detingut l’administrador de dues empreses dedicades, presumptament, a la comercialització de begudes alcohòliques per la presumpta venda de 2.250 ampolles falsificades de vi verdejo. Els agents han realitzat sis inspeccions a empreses -Madrid, València, Barcelona i Còrdova- on han intervingut nombrosa documentació i 1.158 ampolles de vi Verdejo pertanyent a la Denominació d’Origen Rueda. L’arrestat operava des de tres naus situades a Còrdova on es duia a terme tant la producció del vi falsificat com el seu emmagatzematge.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d’un conegut celler a Valladolid en què afirmava tenir coneixement de la venda d’un total de 2.250 ampolles de vi Verdejo falsificades, tant en l’etiquetatge com en el contingut.

Després de diverses indagacions policials, els agents van aconseguir aconseguir una mostra de les ampolles presumptament falsificades, la qual va ser remesa als organismes competents per obtenir el pertinent informe pericial. Un cop confirmats els fets denunciats, van fer gestions per identificar tant l’origen com la cadena de distribució del producte.

Producció i emmagatzematge del vi 

Amb l’avenç de la investigació es van identificar tres empreses -ubicades a Madrid, València i Barcelona- com a possibles redistribuïdores del producte falsificat. Després de la inspecció, els agents van intervenir abundant documentació i un total de 1.158 ampolles falses.

D’altra banda, les gestions policials practicades van permetre ubicar l’origen del vi a una empresa de Còrdova. En aquest sentit, van localitzar tres naus; una era, presumptament, el punt de fabricació on es preparava el producte i les altres dues les utilitzava com a punts d’emmagatzematge.

Els agents van saber que l’investigat havia estat informat pels redistribuïdors d’una possible investigació policial, motiu pel qual es va precipitar la fase d’explotació de l’operació que va finalitzar amb la detenció. Així mateix, fruit de les inspeccions realitzades a les naus de Còrdova, van constatar que havia cessat l’activitat de producció i s’havia desfet de les ampolles falsificades que li quedaven en estoc, i només va quedar part de la documentació pendent de ser analitzada.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...