Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

El tribunal d'Apel·lació de Sàsser tanca el procediment per la retirada de l'euroordre.
L'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, durant una atenció als mitjans després de conèixer la sentència del TJUE sobre les euroordres. / Albert Cadanet

21/03/2023

El tribunal d’Apel·lació de Sàsser ha arxivat el cas de l’euroordre contra l’expresident Carles Puigdemont que va provocar la seva detenció a l’Alguer el 24 de setembre del 2021. En una resolució d’inicis de març a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal assegura que l’Advocat General de l’Estat va notificar-li el 7 de març que el Suprem havia retirat l’euroordre contra Puigdemont i, en conseqüència, “no existia cap delicte en base al qual executar l’euroordre”. La decisió arriba com a conseqüència de la derogació de la sedició. L’octubre del 2021, el tribunal de Sàsser va deixar en suspens el procediment d’extradició de Puigdemont a l’espera de la sentència sobre la seva immunitat de Luxemburg, que encara està pendent.

Amb la reforma del delicte de sedició, Llarena va rebutjar processar Puigdemont per desordres públics agreujats i aquest dimarts ha confirmat que manté el processament per desobediència i malversació. Per ara, però, no ha emès euroordres per aquests delictes.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades