El Tribunal Internacional de La Haia emet una ordre de detenció contra Putin per la deportació il·legal de nens

La cort penal també dicta una ordre contra la comissària pels Drets dels Infants del govern rus, Maria Lvova-Belova.

17/03/2023

Albert Cadanet / Brussel·les – El Tribunal Internacional de La Haia ha emès aquest divendres una ordre de detenció contra el president rus, Vladímir Putin, a qui acusa de la deportació il·legal de nens des d’àrees ocupades d’Ucraïna cap a Rússia. En un comunicat, la cort penal detalla que les accions -considerats crims de guerra- s’haurien produït des del 24 de febrer de 2022, coincidint amb l’inici de la guerra d’Ucraïna. “Hi ha motius suficients per creure que Putin té responsabilitat penal pels delictes; primer per haver comès els actes directament, i segon per la seva falta de control sobre subordinats civils i militars que van cometre els actes o els van permetre”, apunta el tribunal.

Juntament amb Putin, l’organisme ha dictat una ordre de detenció contra la comissària de l’oficina pels Drets dels Infants del govern rus, Maria Lvova-Belova. En aquest cas, el tribunal acusa la dirigent de ser responsable dels mateixos crims “per haver-los comès directament, sigui amb altres individus o a través de tercers”.

En el mateix comunicat, la cambra especifica que les ordres de detenció s’havien mantingut fins ara en secret per preservar la seguretat de les víctimes i protegir la investigació. No obstant això, i veient que els crims continuen produint-se, el tribunal ha optat per fer-les públiques, en considerar que això pot contribuir a la prevenció de nous delictes.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres morts en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí

Tres morts en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí

Tres persones han mort aquest dimecres en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí (Vallès Occidental). Els Bombers han rebut l'avís poc abans de les 7 del matí i s’han desplaçat fins al lloc dels fets, on han extingit el foc de l'entrada al bloc en quatre...

Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

El tribunal d'Apel·lació de Sàsser ha arxivat el cas de l'euroordre contra l'expresident Carles Puigdemont que va provocar la seva detenció a l'Alguer el 24 de setembre del 2021. En una resolució d'inicis de març a la qual ha tingut accés l'ACN, el tribunal assegura...

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

Gerard Artigas / Barcelona - El banc suís UBS ha comprat el seu principal competidor financer al país, Credit Suisse, per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d'euros. L'acord l'ha anunciat en una roda de premsa aquest diumenge el Consell Federal de Suïssa...