Confinen dues urbanitzacions per un incendi urbà i forestal a Calafell on treballen 35 dotacions dels Bombers

Els Agents Rurals calculen que les flames afecten 13 hectàrees de superfície.
Imatge facilitada per Bombers de la Generalitat on es veuen els treballs d'extinció del foc de La Selva del Camp.

14/03/2023

Els Bombers han demanat el confinament de les urbanitzacions Mas Mel i Bellavista de Calafell per un incendi urbà i forestal i on treballen 35 dotacions. El foc ha començat poc abans de les sis de la tarda i està situat a prop de les dues urbanitzacions que s’ha demanat confinar. Segons els Agents Rurals afecta 13 hectàrees. Les 35 dotacions dels Bombers impliquen la participació de més d’una setantena d’efectius en el dispositiu, entre els quals hi ha membres del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF). El foc afecta la muntanya de l’Escarnosa i prossegueix en direcció sud-est empès pel vent de mestral, present a la zona durant tot el dia. La flama és intensa i ha creat nombrosos focus secundaris.

Incendi a La Selva del Camp

Els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi forestal de la Selva del Camp a les 12 hores, amb 19,71 hectàrees afectades, segons dades provisionals dels Agents Rurals. 22 dotacions terrestres segueixen treballant sobre el terreny amb uns 85 bombers. La seva tasca s’ha vist dificultada pel fort vent de mestral que bufa a la zona. De fet, a primera hora s’havien incorporat dos mitjans aeris, però s’han hagut de retirar perquè no era segur volar. El potencial de l’incendi és de 400 hectàrees. El foc crema entre la Selva del Camp i Vilaplana, i també afecta el municipi de l’Albiol. Els Bombers confien controlar-lo al llarg del dia a mesura que disminueixi la intensitat del vent i baixi la humitat.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades