ICL aclareix que l’accident s’ha produït a uns 650 metres de profunditat i atura l’activitat fins als enterraments

Els tes joves, tots ells geòlegs, estaven fent tasques de seguretat a la zona.
La furgoneta dels serveis funeraris surt de la mina de Súria. / Clàudia Ramos

09/03/2023

Nia Escolà / Clàudia Ramos – Súria – L’empresa que gestiona les mines de Súria, ICL, ha aclarit que l’accident mortal s’ha produït a uns 650 metres de profunditat. Per tant, no es tracta del punt més baix de la mina. En el moment dels fets, els tres joves, tots ells geòlegs, estaven fent tasques de seguretat a la zona, situada a la part est de la mina. El conseller delegat d’ICL, Patricio Chacana, ha lamentat els fets i ha donat el dol a les famílies. L’empresa ha aturat la seva activitat fins que no es facin els enterraments. Les tres víctimes, de 28, 29 i 31 anys són originaris de Sant Joan de Vilatorrada, Vinaròs, i Colòmbia. Aquest últim és el que estava fent pràctiques i portava pocs dies a l’empresa.

Chacana ha explicat que els tres joves morts estaven fent una avaluació rutinària quan una part del sostre s’ha després i els ha xafat. Ha assegurat que l’operació de rescat ha durat vuit hores i ha estat “molt complexa” per tal de garantir la seguretat de les persones que l’estaven duent a terme.

El conseller delegat ha aclarit que feia just tres setmanes, l’empresa havia tingut una inspecció de control. Chacana ha explicat que ICL ha contactat amb els familiars de les víctimes i que elSurias han ofert tot tipus d’ajuda. Ha afegit que han obert una investigació interna “per aprendre d’aquest dolor i fer una mina cada cop més segura”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres morts en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí

Tres morts en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí

Tres persones han mort aquest dimecres en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí (Vallès Occidental). Els Bombers han rebut l'avís poc abans de les 7 del matí i s’han desplaçat fins al lloc dels fets, on han extingit el foc de l'entrada al bloc en quatre...

Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

Itàlia arxiva el cas de la detenció de Puigdemont a l’Alguer

El tribunal d'Apel·lació de Sàsser ha arxivat el cas de l'euroordre contra l'expresident Carles Puigdemont que va provocar la seva detenció a l'Alguer el 24 de setembre del 2021. En una resolució d'inicis de març a la qual ha tingut accés l'ACN, el tribunal assegura...

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

Gerard Artigas / Barcelona - El banc suís UBS ha comprat el seu principal competidor financer al país, Credit Suisse, per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d'euros. L'acord l'ha anunciat en una roda de premsa aquest diumenge el Consell Federal de Suïssa...