Flash: Tres treballadors morts a la mina de Súria a 900 metres de profunditat després d’un despreniment

Els cossos d’emergències valoren com executar el rescat.
Mina de Súria, al Bages. / Foto: Nia Escolà

09/03/2023

Tres treballadors han mort en quedar atrapats a la mina de Súria a uns 900 metres de profunditat després d’un despreniment en una galeria, segons ha pogut confirmar l’ACN. Els Bombers han rebut l’avís minuts abans de les nou del matí i han activat vuit dotacions terrestres i l’helicòpter medicalitzat. Els cossos d’emergències valoren ara com executar el rescat dels cossos. Per la seva part, els Mossos d’Esquadra han activat l’equip de muntanya, la unitat canina i la de subsol. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat tres unitats terrestres, dos equips conjunts amb els Bombers i un grup de psicòlegs davant de la gravetat de l’accident.

Inicialment no hi ha cap persona més atrapada. Tota la mina ha estat evacuada. Els equips d’emergències estan atenent ja familiars de les víctimes.

Al Bages s’han registrat altres accidents mortals en els treballs d’extracció a la mina en els últims anys. El 2013 van morir 3 treballadors. El 2015, hi va haver una víctima mortal a la mina de Vilafruns a Balsareny. L’últim accident que s’havia registrat fins a dia d’avui va ser el 2020, quan van morir dos treballadors en un accident també a aquesta última mina a Balsareny.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades