Detinguda una parella a Elx que va crear una xarxa d’agències de models per explotar sexualment més de 120 dones

Havien creat un entramat empresarial amb agències de models o productores de cinema fent-se passar per empresaris del sector per captar les víctimes.

04/03/2023

La Policia Nacional han detingut una parella per explotar sexualment més de 120 dones a Elx. Havien creat un entramat empresarial amb agències de models o productores de cinema per captar les víctimes. Algunes de les víctimes van ser agredides sexualment i eren obligades a portar dispositius de geolocalització per estar disponibles en tot moment. Als arrestats se’ls imputen els delictes d’agressió sexual continuada, la prostitució coactiva i la falsedat documental.

La investigació es va iniciar quan una de les víctimes va informar els agents que l’havien explotat sexualment durant més de cinc anys i que fins i tot havia estat víctima d’agressions sexuals sense haver denunciat fins ara per por de represàlies.

Immediatament els agents van activar els mecanismes per donar protecció a la víctima i es van iniciar les indagacions per comprovar si poguessin existir més dones patint els mateixos fets.

Durant la investigació els agents van poder constatar que els presumptes autors actuaven en el marc d’un entramat empresarial en què figuraven agències de models o productores de cinema, que utilitzaven com a ganxo per atraure les víctimes. Els arrestats es feien passar per representants del sector per prometre a les seves víctimes una carrera professional d’èxit al món de la moda o el cinema, i per donar més credibilitat a l’engany confeccionaven per a cada dona un book de fotos. Un cop captades eren coaccionades i amenaçades per exercir la prostitució.

Obligades a portar un dispositiu de geolocalització

Les víctimes eren sotmeses per exercir la prostitució durant jornades maratonianes i eren obligades a mantenir relacions sexuals fins i tot encara que es trobessin malaltes. A més, per tenir sotmeses a les dones en tot moment les obligaven a portar dispositius de geolocalització perquè estiguessin disponibles en tot moment. Si les víctimes es negaven o es mostraven reticents a prestar els serveis sexuals, eren amenaçades, castigades amb multes o directament els eliminaven qualsevol ingrés econòmic a què tinguessin dret.

Paral·lelament, les víctimes eren forçades a mantenir relacions sexuals amb els seus proxenetes cada vegada que aquests ho demanessin sota amenaces de mort si no hi accedien. Aquestes agressions, entre les quals s’incloïen pràctiques sadomasoquistes, es produïen de forma habitual i era una “prova” que havien de passar per garantir que deixarien satisfets els clients.

Durant el dispositiu policial, es va aconseguir la detenció d’aquestes persones, i es van dur a terme diversos registres simultanis als locals i negocis que regentaven a les localitats alacantines d’Elx i Novelda, en què es van reunir proves suficients per a la imputació dels arrestats i la identificació de més de 120 víctimes.

Finalment, els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Elx, que va decretar el seu ingrés immediat a la presó. La investigació continua oberta ja que no es descarta que puguin aparèixer noves víctimes.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades