5 ferits, tres hospitalitzats, en l’incendi d’uns baixos de Martorelles i 15 atesos pel SEM en un altre foc a una indústria de Sant Jaume de Llierca

El foc afecta part de la nau de l'empresa Pagès Valentí i hi treballen 25 dotacions dels Bombers
Imatge cedida per Bombers de la Generalitat de l'incendi de la indústria de Sant Jaume de Llierca.

04/03/2023

Un incendi crema aquest dissabte a la tarda una indústria tèxtil de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L’avís del foc s’ha rebut sobre les 14.15 hores a la nau de l’empresa Pagès Valentí, al polígon Pla del Politger nord, entre Sant Jaume i Castellfollit de la Roca, i sobre les 18.00 hores ha quedat estabilitzat. Les flames s’han concentrat en un sector de la nau –que està compartimentada– i hi treballen fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers. El cap de l’operatiu, Jordi Martín, ha explicat que els 15 treballadors i operaris de la fàbrica han pogut sortir del recinte i han estat atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que n’ha traslladat cinc a l’hospital per inhalació de fum.

Es desconeixen encara les causes del foc, que els Bombers preveuen controlar “les properes hores”. La companyia està especialitzada en la producció i comercialització de filats Open End de cotó. Es tracta d’una nau d’uns 15.000 metres quadrats dividits entre una part de magatzem i una de producció. El foc s’ha originat a la banda de producció i ha afectat maquinària i filatures, però no ha arribat al magatzem, i ha provocat que s’ensorrés part de la coberta de l’immoble, la qual cosa ha ajudat a combatre l’incendi. Tant a la façana com a la coberta hi ha plaques solars, però els Bombers descarten que siguin l’origen del foc ni que hagin fet que empitjorés.

Incendi a uns baixos de Martorelles

Un incendi aquest dissabte en uns baixos a Martorelles (Vallès Oriental) ha deixat cinc persones ferides, tres de les quals han hagut de ser hospitalitzades. El foc ha afectat un pis i el local comercial del costat al carrer del Montnegre i ha estat extingit cap a les 15.32 hores. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han destinat sis dotacions a l’incendi, ha calgut evacuar dos ferits amb cremades de segon grau a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i una tercera a l’Hospital de Mollet. Els altres dos afectats han rebut l’alta in situ.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades