5 ferits, tres hospitalitzats, en l’incendi d’uns baixos de Martorelles i 15 atesos pel SEM en un altre foc a una indústria de Sant Jaume de Llierca

El foc afecta part de la nau de l'empresa Pagès Valentí i hi treballen 25 dotacions dels Bombers
Imatge cedida per Bombers de la Generalitat de l'incendi de la indústria de Sant Jaume de Llierca.

04/03/2023

Un incendi crema aquest dissabte a la tarda una indústria tèxtil de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L’avís del foc s’ha rebut sobre les 14.15 hores a la nau de l’empresa Pagès Valentí, al polígon Pla del Politger nord, entre Sant Jaume i Castellfollit de la Roca, i sobre les 18.00 hores ha quedat estabilitzat. Les flames s’han concentrat en un sector de la nau –que està compartimentada– i hi treballen fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers. El cap de l’operatiu, Jordi Martín, ha explicat que els 15 treballadors i operaris de la fàbrica han pogut sortir del recinte i han estat atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que n’ha traslladat cinc a l’hospital per inhalació de fum.

Es desconeixen encara les causes del foc, que els Bombers preveuen controlar “les properes hores”. La companyia està especialitzada en la producció i comercialització de filats Open End de cotó. Es tracta d’una nau d’uns 15.000 metres quadrats dividits entre una part de magatzem i una de producció. El foc s’ha originat a la banda de producció i ha afectat maquinària i filatures, però no ha arribat al magatzem, i ha provocat que s’ensorrés part de la coberta de l’immoble, la qual cosa ha ajudat a combatre l’incendi. Tant a la façana com a la coberta hi ha plaques solars, però els Bombers descarten que siguin l’origen del foc ni que hagin fet que empitjorés.

Incendi a uns baixos de Martorelles

Un incendi aquest dissabte en uns baixos a Martorelles (Vallès Oriental) ha deixat cinc persones ferides, tres de les quals han hagut de ser hospitalitzades. El foc ha afectat un pis i el local comercial del costat al carrer del Montnegre i ha estat extingit cap a les 15.32 hores. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han destinat sis dotacions a l’incendi, ha calgut evacuar dos ferits amb cremades de segon grau a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i una tercera a l’Hospital de Mollet. Els altres dos afectats han rebut l’alta in situ.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...