La investigació sobre les bessones de Sallent apunta a un salt voluntari per problemes familiars

L’institut no havia detectat problemes de ‘bullying’
El bloc on residien les dues bessones, a Sallent. / Nia Escolà

22/02/2023

La investigació sobre les bessones de dotze anys de Sallent apunta a un salt voluntari per problemes en l’àmbit familiar. L’institut no havia detectat problemes de ‘bullying’. Una de les bessones va morir dimarts a la tarda i l’altra va resultar ferida greu per la caiguda des del balcó de casa seva, al tercer pis. Està en estat crític però estable. Es van trobar dues cartes escrites per elles i dues cadires on s’hi haurien enfilat. Des del principi, els Mossos d’Esquadra ja van descartar indicis de criminalitat en el cas. Les nenes rebien ajuda de psicòlegs a l’institut i també a fora, però això no havia fet saltar les alarmes. La família, procedent de l’Argentina, ja feia dos o tres anys que s’havia instal·lat a Sallent.

En el moment dels fets hi havia el pare al domicili. A més d’aquestes dues filles, tenen també un fill més petit. L’Equip d’Atenció Primària ja va activar dimarts el protocol per donar suport psicològic als companys i professionals de l’institut. Els Serveis Territorials del Departament d’Educació han mantingut una reunió i s’han posat a disposició del centre per gestionar de la millor manera els fets. Fonts d’Educació han insistit que la investigació dels Mossos descarta la hipòtesi del ‘bullying’. L’Ajuntament també ha posat a disposició de la família ajudes econòmiques.

Les persones que tinguin pensaments suïcides poden trobar suport i ajuda en els telèfons 061 i 024.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades