Retingut a Tarragona un vaixell després de ser localitzat in fraganti fent una descàrrega d’hidrocarburs de 12,7 km2 de superfície

El vaixell Lagertha haurà d'abonar una fiança de 100.000 euros per poder continuar la seva travessia.

21/02/2023

La Capitania Marítima de Tarragona, ha ordenat la retenció del vaixell Lagertha, de bandera de Malta, per una descàrrega il·lícita d’hidrocarburs a la zona del dispositiu de separació del trànsit marítim de Finisterre. A més a més, amb les proves obtingudes, iniciarà un expedient sancionador, informa l’organisme.

La descàrrega d’hidrocarburs es va detectar el dia 11 passat, quan l’avió de Salvament Marítim realitzava un control rutinari de prevenció i lluita contra la contaminació sobre aquest entorn. La taca, a la zona de popa del vaixell, es va estendre sobre una superfície de 12,7 quilòmetres quadrats i també va ser visualitzada pel radar del satèl·lit de l’Agència Europea de Seguretat Marítima (EMSA).

La detenció del vaixell s’ha produït a Tarragona, primer port espanyol on ha atracat el “Lagertha” després d’aquesta descàrrega il·lícita, i es mantindrà fins que els seus propietaris abonin una fiança de 100.000 euros a la caixa de dipòsits, el capità presenti documentació requerida i designeu un domicili a Espanya.

Tant la detecció d’aquest tipus d’infraccions, de caràcter greu, com la retenció dels vaixells i l’obertura dels expedients sancionadors corresponents formen part de les competències assumides per la Direcció General de la Marina Mercant, que té encomanada les tasques de control del trànsit marítim i lluita contra la contaminació que es produeix al mar a Salvament Marítim.

Aquesta no és la primera vegada que es detecta un vaixell in fraganti fent una descàrrega il·lícita d’hidrocarburs al mar en el passat recent. El 2021 va ser retingut a Almeria el vaixell Aldan per realitzar una descàrrega d’uns 55 quilòmetres quadrats a 147 milles de La Palma, que també va ser detectat per l’EMSA. Aquesta descàrrega il·lícita ha estat sancionada amb 550.000 euros, després de ser reconeguts els fets pels expedientats en el procediment sancionador dut a terme per la Direcció General de la Marina Mercant.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades