Junts demana al govern espanyol un fons pels agricultors afectats per la plaga de conills a Tarragona i Lleida

La formació també vol que es declari diverses comarques com a "zona d'emergència cinegètica".
Míriam Nogueras, portanveu a la cambra baixa de Junts.

17/02/2023

Junts ha registrat aquest divendres una proposició no de Llei, una moció i una bateria de preguntes a govern espanyol on reclama que es creï un “fons de compensació extraordinari” per als agricultors de les comarques de Lleida i Tarragona afectades per la plaga de conills. Segons aquesta formació, és “urgent” crear aquestes ajudes, perquè “els esforços de la Generalitat arriben on arriben les seves competències, i són insuficients”. En una iniciativa paral·lela al Parlament, Junts reclama a la Generalitat que es declari com a “zona d’emergència cinegètica” les comarques de la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià.

Les iniciatives de Junts al Congrés i al Senat van signades per la portaveu a la cambra baixa, Míriam Nogueras, el diputat Josep Pagès, el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, i la senadora Mayte Rivero.

“És urgent crear un fons de compensació extraordinari per als agricultors afectats per aquesta plaga”, assegura el diputat al Congrés Josep Pagès.

Les iniciatives recorden que el fort increment del conill comú a les zones rurals de Catalunya “està causant estralls en la sostenibilitat econòmica dels pagesos durant els darrers anys”.

L’augment de conills, afegeixen, “ha estat totalment desmesurat” durant l’últim any i mig, i provoca “pèrdues a la collita de cereals, colza, herbacis o festucs” a les zones afectades.

“Aquesta situació està provocant trastorns al medi rural i pèrdues immediates i futures”, sostenen.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades