Detingut després de matar 6 persones en diversos punts de la mateixa ciutat als EUA

17/02/2023

Almenys sis persones van ser assassinades aquest divendres a diferents punts de la localitat d’Arkabutla, a Mississipí (EUA), per trets d’un home, que finalment va ser detingut per la policia.

El xèrif del comtat de Tate, Brad Lance, va confirmar a mitjans locals que l’individu va matar primer un home en una botiga, cap a les onze del matí (17.00 GMT); després es va traslladar a un habitatge proper on va assassinar una dona i més tard va anar a una altra casa i va abatre dues persones més.

La policia va localitzar el cotxe del sospitós dels trets i el va perseguir fins a l’accés per a cotxes d’un altre habitatge, on va ser detingut. En aquest immoble, van trobar una altra víctima mortal a l’entrada i una altra a l’interior d’un cotxe.

L’home va ser posat sota custòdia sense oposar resistència.

Arkabutla és una petita localitat de Mississipí de només 300 habitants situada al sud de la ciutat de Memphis (Tennessee).

El governador de l’estat de Mississipí, Tate Reeves, va confirmar el succés en un missatge al seu compte de Twitter, on va explicar que les forces de seguretat creuen que el sospitós va actuar sol i que desconeixen, de moment, la raó que el va portar a matar aquestes sis persones.

Reeves va afirmar que la policia del comtat ha demanat l’ajuda de l’Oficina d’Investigació estatal de Mississipí per aclarir els fets.

Des del començament d’aquest any s’han registrat 73 “tirotejos massius” als EUA, segons la pàgina web del Gun Violence Archive (GVA), un projecte sense ànim de lucre que segueix la violència amb armes de foc al país.

GVA considera com a “tiroteig massiu” massiu aquell que acaba amb tres víctimes, siguin morts o ferits, sense incloure l’autor de l’atac si és que ha mort o ha patit lesions durant el succés.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades