Mor l’actriu Raquel Welch als 82 anys

L'actriu en una fotografia del 1987.

15/02/2023

L’actriu nord-americana Raquel Welch, icona sexual de la dècada dels seixanta, ha mort avui als 82 anys després d’una malaltia. La família de Welch va confirmar el decés al portal de les celebritats TMZ i va assegurar que la mort es va produir després que l’actriu patís “una breu malaltia” de la qual no se’n van donar més detalls.

Filla d’un enginyer bolivià que es va mudar als Estats Units, Raquel Welch va néixer a Chicago el 1940.

 

Recordada per films com “One Million Years B.C.”(Fa un milió d’anys, en el títol en espanyol). El seu camí a la indústria de l’entreteniment va començar de la mà d’Elvis Presley amb un petit paper a “Roustabout” (El rodamón) (1964) i més tard obtindria treballs amb més pes en films com “Fantastic Voyage” (Viatge Fantàstic) (1966) ). La seva carrera es va enlairar amb l’aventura prehistòrica de “One Million Years B.C.” (1966). La imatge de Welch i el seu icònic bikini va refermar el seu estatus de “sex-symbol” en una cinta el pòster promocional del qual va passar a la història del cinema.

La seva bellesa i potencial eròtic va ser aprofitat per la indústria, que va crear per a ella un dels sobrenoms més masclistes que es recorden a Hollywood: “El Cos”. L’actriu també va ser part de títols com “Lady in Cement” (1968), juntament amb Frank Sinatra i algunes de les seves cintes més recordades són el western “Hannie Caulder” (1971) i “Fathom” (1967)

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor el director de cinema Carlos Saura

Mor el director de cinema Carlos Saura

El director de cinema Carlos Saura ha mort aquest divendres als 91 anys, segons ha informat l'Acadèmia del Cine, que ha destacat que ha estat "un dels cineastes fonamentals de la història del cinema espanyol". Precisament, Saura havia de rebre aquest dissabte el Goya...

Mor l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs

Mor l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs

L'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs ha mort aquest diumenge als 95 anys, segons han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts properes a l'autor. Nascut a Barcelona el 1927, es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona (UB). Amb una...

Flash: Mor el dissenyador de moda Paco Rabanne

Flash: Mor el dissenyador de moda Paco Rabanne

El dissenyador Paco Rabanne ha mort aquest divendres als 88 anys al seu domicili de Portstall, al nord-oest de França, ha confirmat al seu compte de Tweeter la firma de moda que va fundar. Francisco Rabaneda i Cuervo (el seu veritable nom), va néixer el 18 de febrer...