Flash: Mor el dissenyador de moda Paco Rabanne

03/02/2023

El dissenyador Paco Rabanne ha mort aquest divendres als 88 anys al seu domicili de Portstall, al nord-oest de França, ha confirmat al seu compte de Tweeter la firma de moda que va fundar.

Francisco Rabaneda i Cuervo (el seu veritable nom), va néixer el 18 de febrer de 1934 a la localitat espanyola de Pasajes, al País Basc, i va acabar fent una gran carrera de modista i creador de perfums sobretot a França.

A finals dels anys 60 va començar la col·laboració entre el dissenyador i la companyia de moda i bellesa Puig, que finalment va adquirir la firma el 1986.

Al costat dels membres de la segona generació d’aquesta empresa familiar “es va segellar una lleial aliança amb un dissenyador capaç de traslladar la passió i la rebel·lia juvenil a fragàncies d’èxit”, han afirmat en un comunicat en què confirmen la mort.

“Paco Rabanne va fer magnètica la transgressió”, afirma en aquesta nota José Manuel Albesa, president de la divisió Beauty and Fashion de Puig.

També es pregunta “qui més podria induir les elegants dones parisenques al clam per vestits fets de plàstic i metall? Qui sinó Paco Rabanne podria imaginar una fragància anomenada Calandre (el significat del qual és ‘graella d’automòbil’) i convertir-la en una icona de la feminitat moderna?”.

“Aquest esperit radical i rebel el distingeix: només hi ha un Rabanne”, subratlla.

Albesa recorda a més l'”enorme influència en la moda contemporània, un esperit que perdura a la ‘maison’ que porta el seu nom”.

“Rabanne continuarà sent una important font d’inspiració per als equips de moda i fragàncies” de la firma, ha confirmat per part seva el seu president executiu, Marc Puig.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

La periodista María Teresa Campos ha mort aquest dimarts als 82 anys a l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz de Madrid. Campos va ingressar amb pronòstic reservat a causa d'una insuficiència respiratòria aguda, i dilluns a primera hora de la tarda l'hospital...

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

L'exciclista Federico Martín Bahamontes ha mort aquest dimarts als 95 anys, serà recordat, a més de per la seva faceta escaladora, com el primer espanyol que va inscriure el seu nom com a guanyador del Tour de França, el 1959. Bahamontes, nascut al petit poble toledà...