Flash: Mor el dissenyador de moda Paco Rabanne

03/02/2023

El dissenyador Paco Rabanne ha mort aquest divendres als 88 anys al seu domicili de Portstall, al nord-oest de França, ha confirmat al seu compte de Tweeter la firma de moda que va fundar.

Francisco Rabaneda i Cuervo (el seu veritable nom), va néixer el 18 de febrer de 1934 a la localitat espanyola de Pasajes, al País Basc, i va acabar fent una gran carrera de modista i creador de perfums sobretot a França.

A finals dels anys 60 va començar la col·laboració entre el dissenyador i la companyia de moda i bellesa Puig, que finalment va adquirir la firma el 1986.

Al costat dels membres de la segona generació d’aquesta empresa familiar “es va segellar una lleial aliança amb un dissenyador capaç de traslladar la passió i la rebel·lia juvenil a fragàncies d’èxit”, han afirmat en un comunicat en què confirmen la mort.

“Paco Rabanne va fer magnètica la transgressió”, afirma en aquesta nota José Manuel Albesa, president de la divisió Beauty and Fashion de Puig.

També es pregunta “qui més podria induir les elegants dones parisenques al clam per vestits fets de plàstic i metall? Qui sinó Paco Rabanne podria imaginar una fragància anomenada Calandre (el significat del qual és ‘graella d’automòbil’) i convertir-la en una icona de la feminitat moderna?”.

“Aquest esperit radical i rebel el distingeix: només hi ha un Rabanne”, subratlla.

Albesa recorda a més l'”enorme influència en la moda contemporània, un esperit que perdura a la ‘maison’ que porta el seu nom”.

“Rabanne continuarà sent una important font d’inspiració per als equips de moda i fragàncies” de la firma, ha confirmat per part seva el seu president executiu, Marc Puig.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’actriu Raquel Welch als 82 anys

Mor l’actriu Raquel Welch als 82 anys

L'actriu nord-americana Raquel Welch, icona sexual de la dècada dels seixanta, ha mort avui als 82 anys després d'una malaltia. La família de Welch va confirmar el decés al portal de les celebritats TMZ i va assegurar que la mort es va produir després que l'actriu...

Mor el director de cinema Carlos Saura

Mor el director de cinema Carlos Saura

El director de cinema Carlos Saura ha mort aquest divendres als 91 anys, segons ha informat l'Acadèmia del Cine, que ha destacat que ha estat "un dels cineastes fonamentals de la història del cinema espanyol". Precisament, Saura havia de rebre aquest dissabte el Goya...

Mor l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs

Mor l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs

L'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs ha mort aquest diumenge als 95 anys, segons han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts properes a l'autor. Nascut a Barcelona el 1927, es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona (UB). Amb una...