L’atur registrat puja al gener un 2,04% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb 852 persones desocupades més

L'evolució dels indicadors respecte fa un any marca un descens del 10,82%, 5.165 persones menys.

02/02/2023

Un total de 852 persones s’han afegit a les llistes de l’atur durant aquest mes de gener al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, segons les dades del Ministeri de Treball. Una xifra que representa un 2,04% més respecte el passat desembre i que deixa el total a la demarcació en 42.563 desocupats, només per darrere de Barcelona. La registrada aquest mes de gener, d’altra banda, és la segona pujada més important que s’ha registrat a Catalunya, només per darrere de les comarques gironines, on la taxa s’ha enfilat fins el 2,24%. Aquest repunt, habitual durant el primer mes de l’any després de la campanya de consum nadalenca, contrasta amb l’evolució anual, que encara se situa en xifres negatives: -5.165 persones, i un descens del 10,82%.

El sector serveis, amb un pes predominant i en el qual es troben tres de cada quatre treballadors inscrits a l’atur, és el que de forma aclaparadora ha incrementat el nombre de desocupats: 839 en total. També registra números negatius, però molt inferiors, l’agricultura, que ha incrementat en disset desocupats. En canvi, la construcció redueix l’atur en 64 persones i la indústria en nou.

Del total de persones a l’atur en aquests moments a la demarcació, 42.563, destaca el fet que més de la meitat siguin dones majors de 25 anys, 23.647 -de les quals, 6.698 tenen més de 44 anys-, mentre que els homes són només 15.975. En la forquilla de menors de 25 anys, les xifres per sexes es troben més equilibrades: 1.584 homes per 1.357 inscrites a l’atur.

D’altra banda, l’afiliació a la Seguretat Social al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha descendit en una proporció gairebé idèntica a l’atur registrat: han estat -6.672 afiliades menys durant aquest mes de gener, xifra que representa una caiguda del 2,07%, la més alta de tot Catalunya. Amb tot, l’evolució anual, encara presenta també dades positives, amb 5.616 afiliacions més i una evolució de l’1,81%. En aquest moment, el nombre total d’afiliats a la demarcació ascendeix a 259.508 persones.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

La DOQ Priorat preveu una bona verema tant de volum com de qualitat

La DOQ Priorat preveu una bona verema tant de volum com de qualitat

Eloi Tost / El Molar - La Denominació d'Origen Qualificada (DOQ) Priorat preveu una bona verema, tant pel que fa al volum de la collita com per la qualitat del raïm. Aquesta setmana els viticultors han començat a agafar els fruits que han de permetre elaborar els...