La Comissió Europea designa la ruta ferroviària Barcelona-Amsterdam com una prioritat per impulsar les interconnexions

Brussel·les també vol promoure noves línies entre Catalunya i el sud de França amb la col·laboració d'FGC.
Un tren d'FGC a l'estació de Sabadell Plaça Major. Foto: Belmez M.

31/01/2023

Albert Cadanet / Brussel·les – La Comissió Europea ha designat la ruta ferroviària Barcelona-Amsterdam com una de les seves prioritats per impulsar les interconnexions en tren al conjunt de la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’executiu comunitari, que després d’una avaluació inicial ha seleccionat un total de deu plans pilot. El projecte que uniria la capital catalana i l’holandesa estaria liderat per la companyia neerlandesa European Sleeper, que proposa cobrir el trajecte amb un tren nocturn. A banda d’aquesta línia, Brussel·les també ha inclòs entre els projectes el desenvolupament de noves rutes entre Catalunya i el sud de França amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com a principal responsable.

A banda dels dos plans amb afectació a Catalunya, la Comissió n’ha seleccionat un per connectar Lisboa, la Corunya i Madrid. Al sud d’Europa, Itàlia també ha estat escollida per potenciar rutes nocturnes entre París Milan i Venècia i les connexions Roma-Munic i Milà-Munic. La resta es troben al centre, est i nord del continent.

Els trajectes que es pretenen cobrir són Hongria-Àustria-oest de Romania, reforçar les connexions entre Alemanya, Dinamarca, Suècia i la República Txeca, la ruta Munic-Zuric, Munic-Viena-Budapest i millorar la línia existent entre Amsterdam i Londres.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades