Ingressa a la presó per terrorisme el presumpte autor de l’enviament de les cartes bomba al president del Govern

Al registre del domicili, a Miranda d'Ebre, s'han trobat eines compatibles amb la confecció artesanal d'artefactes explosius.
CNP

27/01/2023

Policia Nacional va detenir dimecres 25 de gener passat a Miranda d’Ebre (província de Burgos) el presumpte responsable de l’enviament de sis cartes bomba contra el president del Govern, ministra de Defensa, ambaixades dels EUA i Ucraïna i Centre de Satèl·lits de la UE a Torrejón de Ardoz, totes a Madrid, i a l’empresa d’armament Instalaza a Saragossa. El detingut és acusat d’un delicte de terrorisme.

La investigació, coordinada per la Comissaria General d’Informació, va comportar l’obertura de diverses línies indagatòries a diverses províncies d’Espanya. Després de determinar-se que les cartes van ser enviades per la mateixa persona i les característiques tècniques dels artefactes explosius obeïen a un mateix patró, la investigació es va orientar a centrar les localitats des d’on es van fer els enviaments. Finalment, es va constatar que almenys tres de les cartes van ser remeses des de Burgos.

Un cop ubicada la ciutat d’origen de les cartes, la investigació policial es va bolcar en una anàlisi exhaustiva de la traçabilitat dels components de les cartes: els segells, sobres i elements que integraven els artefactes artesanals.

Aquesta línia investigativa va permetre identificar l’arrestat com el presumpte autor de la remissió de les cartes i de la confecció dels artefactes explosius que contenien, tractant-se d’un individu de 74 anys resident a Miranda de l’Ebre, que és una persona molt activa en xarxes socials i amb coneixements tècnics i informàtics.

El Jutjat Central d’Instrucció número Cuatro va autoritzar l’entrada i el registre del domicili de l’investigat, i la Policia Nacional va procedir a la seva detenció.

A l’interior del domicili, els investigadors van localitzar un taller amb eines, soldadures, elements metàl·lics i cargols compatibles amb la confecció de les cartes bomba enviades, fet que sumat a les dades i evidències obtingudes durant la investigació corroboraria la seva participació, d’una banda, a l’enviament dels sis enginys explosius esmentats i, de l’altra, l’execució d’actes preparatoris dirigits a la fabricació de nous artefactes.

En principi, es presumeix que el detingut ha confeccionat i enviat els artefactes explosius en solitari, si bé no es descarta que pogués estar influït per altres actors.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades