Detenen a Girona un gihadista per la seva presumpta relació amb delictes de terrorisme, amb la col·laboració de l’FBI nord-americà

Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
CNP

27/01/2023

‘Informació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, amb coordinació amb el Jutjat Central d’Instrucció num. 2 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, han detingut a Girona un individu d’origen marroquí, de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta relació amb delictes de terrorisme, informa el cos policial.  L’investigat estava en un avançat procés de radicalització gihadista i comptava amb un perfil de gran violència i agressivitat, segons les mateixes fonts.

El detingut mantenia perfils actius en diferents plataformes de xarxes socials, i accedia a la Deep Web per afavorir-ne els propòsits terroristes. D’aquesta manera, utilitzava internet per mostrar el seu suport actiu a favor de l’organització terrorista DAESH, obtenir manuals amb què autocapacitar-se en l’ús d’armes i explosius, així com l’adquisició d’armes.

Així mateix, es va comprovar com visionava l’execució d’atemptats gihadistes a Europa. El mateix dia de la seva detenció va fer cerques de com fer apunyalaments i d’atemptats efectuats amb aquest tipus d’armes blanques. Durant la investigació conjunta ha destacat la cooperació internacional, on el servei nord-americà (FBI) ha exercit un rol imprescindible per a la identificació i la neutralització d’aquest presumpte terrorista. Durant la pràctica de les diferents diligències, el detingut ha mostrat la seva desconfiança i repulsa altiva cap als agents participants.

Després de la detenció, els agents van procedir amb l’execució de diversos registres associats al detingut, a fi de recopilar les evidències de les seves activitats, per aclarir completament els fets investigats. Actualment ha passat a disposició del Jutjat Central d’instrucció núm. 2, el titular del qual ha dictat el seu ingrés a la presó.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades