Irídia creu que el judici contra 45 policies per les càrregues de l’1-O és “un pas contra la impunitat”

L'entitat afirma que el cas evidencia la manca de mecanismes externs de fiscalització de les actuacions policials.
Foto: Jordi Play

26/01/2023

Irídia considera que la interlocutòria del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona que deixa a punt de judici a 45 agents policials per les actuacions de la Policia Nacional l’1 d’octubre del 2017 és “un pas contra la impunitat”. “Respon a la tasca de la societat civil que va posar en servei imatges, fotografies i experiències viscudes per poder identificar els agents”, ha afirmat la portaveu de l’entitat, Anaïs Franquesa. Tanmateix, Franquesa ha denunciat que ha estat “molt difícil” aconseguir informació del cos nacional de policia. Segons l’entitat, el cas evidencia que “manquen mecanismes externs de control i fiscalització” de les actuacions policials.

En una valoració feta després que s’hagi fet públic que el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha conclòs la investigació de les actuacions de la Policia Nacional l’1 d’octubre del 2017, Franquesa ha assegurat que, durant la instrucció, “en moltes ocasions” la Policia Nacional responia que no disposava de la informació que se’ls hi requeria des dels jutjats o que no tenien protocols d’actuació ni directrius clares en l’ús de la força.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades