L’incendi per presumpta negligència de Reus deixa un balanç de 19 ferits, 2 d’ells en estat crític

Els entre 100 i 150 veïns de l'immoble no podran tornar als seus domicilis almenys aquesta nit.

24/01/2023

L’incendi per presumpta negligència d’un home de 41 anys a l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus -detingut pels Mossos d’Esquadra- ha deixat un balanç de 19 ferits, 2 d’ells en estat crític, segons els Bombers. El foc ha afectat un edifici de 50 habitatges, 5 per planta. Dels 19 afectats, 8 han estat donats d’alta i els altres 11 ingressats o atesos en diferents centres hospitalaris. 1 dels 2 crítics ha estat traslladat a la unitat de cremats de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, i l’altre, que ha caigut pel pati de llums, al Sant Joan de Reus. Pel que fa als altres 9 ferits, 1 ha estat ingressat a la cambra hiperbàrica de l’Hospital Broggi, i la resta han estat atesos a la xarxa sanitària del Camp de Tarragona.

Segons ha explicat Mar Gil, sotsinspectora de Bombers i cap de guàrdia, el foc s’ha propagat inicialment de forma horitzontal pels habitatges de la primera planta, i després, a través del forat de l’escala, verticalment cap a la resta de pisos.

Mentre han durat les tasques d’extinció, d’una hora aproximadament, alguns veïns han estat confinats als seus pisos i altres han estat evacuats. Un cop apagades les flames s’ha revisat l’estructura i l’accessibilitat de l’edifici. Gil ha explicat que l’estructura no ha resultat especialment danyada, però que a la planta 1 hi ha quedat “molta resta de runa”, amb una barana que “no dona cap seguretat”. És per això que s’ha decidit evacuar tot l’edifici “fins que estigui sanejat”.

Això significa que els entre 100 i 150 veïns que ocupen l’edifici -una mitjana de 2 o 3 a cadascun dels 50 pisos de l’immoble- no podran passar almenys aquesta nit a les seves llars, i ara com ara no hi ha previsió de tornada. Sí podran accedir als pisos a buscar el que necessitin, acompanyats de Mossos o Policia Local.

Cal recordar que els Mossos han detingut aquest vespre un home de 41 anys com a presumpte autor de l’incendi. Segons ha informat el cos policial, a l’home se’l considera presumpte autor dels delictes de danys i lesions per imprudència greu. El detingut hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això ha provocat l’inici del foc.

https://lactualitat.cat/2023/01/24/detenen-un-home-de-41-anys-com-a-presumpte-autor-de-lincendi-amb-deu-ferits-de-reus/

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una persona ha mort aquest diumenge al vespre en un incendi d'habitatge a Solivella (Conca de Barberà), segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets s'han produït en un immoble del carrer Abadia Vella quan passaven uns minuts de tres quarts de set del...