OCU Catalunya adverteix d’un augment de les estafes en plataformes en línia de segona mà com Wallapop o Vinted

L'associació detecta intents de 'phising' en algunes aplicacions

23/01/2023

L’Organització de Consumidors de Catalunya (OCU) ha constatat un augment de les estafes en plataformes en línia de segona mà com Wallapop, Vinted o Ebay. En un comunicat, l’associació ha assegurat que té constància de diversos fraus en aquestes pàgines web, sobretot en productes d’entre 400 i 1.000 euros. En concret, OCU Catalunya detalla que el modus operandi dels compradors consisteix en proposar continuar la gestió fora de l’aplicació, amb l’excusa d’estalviar-se despeses vinculades a l’ús de la plataforma. Quan els venedors hi accedeixen i reben al seu correu electrònic un enllaç d’una suposada entitat bancària, cliquen i consumen l’estafa. Es tracta d’intents de ‘phising’ i per aquest motiu l’OCU demana “ser cautelós”.

L’associació adverteix que al mantenir converses fora de les plataformes aquestes no poden monitoritzar i protegir la compravenda, eliminant, per exemple, l’enviament d’enllaços o detectant intents de frau. Per aquest motiu, l’OCU demana desconfiar dels perfils amb poca antiguitat i sense ressenyes, aprofitar les eines de pagament que ofereixen les aplicacions i desconfiar dels enllaços que els arribin per vies externes.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades