OCU Catalunya adverteix d’un augment de les estafes en plataformes en línia de segona mà com Wallapop o Vinted

L'associació detecta intents de 'phising' en algunes aplicacions

23/01/2023

L’Organització de Consumidors de Catalunya (OCU) ha constatat un augment de les estafes en plataformes en línia de segona mà com Wallapop, Vinted o Ebay. En un comunicat, l’associació ha assegurat que té constància de diversos fraus en aquestes pàgines web, sobretot en productes d’entre 400 i 1.000 euros. En concret, OCU Catalunya detalla que el modus operandi dels compradors consisteix en proposar continuar la gestió fora de l’aplicació, amb l’excusa d’estalviar-se despeses vinculades a l’ús de la plataforma. Quan els venedors hi accedeixen i reben al seu correu electrònic un enllaç d’una suposada entitat bancària, cliquen i consumen l’estafa. Es tracta d’intents de ‘phising’ i per aquest motiu l’OCU demana “ser cautelós”.

L’associació adverteix que al mantenir converses fora de les plataformes aquestes no poden monitoritzar i protegir la compravenda, eliminant, per exemple, l’enviament d’enllaços o detectant intents de frau. Per aquest motiu, l’OCU demana desconfiar dels perfils amb poca antiguitat i sense ressenyes, aprofitar les eines de pagament que ofereixen les aplicacions i desconfiar dels enllaços que els arribin per vies externes.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Cap a les nou d'aquesta nit, els serveis de Google han patit una interrupció en alguns països del món, informen diversos mitjans internacionals. Gmail,  Youtube op Google Maps són dos dels serveis que han deixat de funcionar momentàniament. No obstant això,...

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

Gerard Artigas / Barcelona - El banc suís UBS ha comprat el seu principal competidor financer al país, Credit Suisse, per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d'euros. L'acord l'ha anunciat en una roda de premsa aquest diumenge el Consell Federal de Suïssa...