Detenen al Garraf a un pederasta que va agredir sexualment a sis nens al seu entorn

La cooperació policial internacional -concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i Interpol- ha estat decisiva en el desenvolupament de la investigació.

23/01/2023

Policia Nacional han detingut a la comarca del Garraf, a la província de Barcelona, un perillós pedòfil que presumptament va agredir sexualment nens de poca edat del seu entorn més proper. L’arrestat -que ha ingressat a la presó provisional- gravava amb el mòbil les agressions ocultant sempre el seu rostre i, posteriorment, les pujava a diferents canals de la Dark Web utilitzats per pedòfils de tot el món. Els agents han hagut de recórrer a tècniques de reconeixement d’imatge i intel·ligència policial per obtenir la veritable identitat de l’investigat a causa de les fortes mesures de seguretat que adoptava. La cooperació policial internacional -concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i el Grup de Delictes contra Menors d’Interpol- ha estat decisiva en el desenvolupament de la investigació, en què també ha col·laborat la Policia Local de Sant Pere de Ribes (Barcelona) ). Fins ara hi ha sis víctimes identificades -amb edats compreses entre els 3 i els 10 anys-, totes pertanyents a l’entorn del detingut, bé per amistat amb els progenitors o per haver compartit pis.

La investigació es va iniciar quan agents especialitzats de la Policia Nacional van analitzar unes imatges d’agressions sexuals a menors que van ser detectades a diferents fòrums de la Dark Web que semblaven haver estat gravades a Espanya. Concretament, es tractava de diversos vídeos i fotos en què un home agredia sexualment nens el nombre dels quals no es podia individualitzar ja que estaven gravats a molt curta distància i, de vegades, amb escala qualitat. Gràcies a la cooperació policial internacional, van participar en la detecció i rastreig d’aquests arxius la Task Force Argos de la policia de Queensland (Austràlia), juntament amb les capacitats tècniques i d’anàlisi que ofereix INTERPOL en aquesta matèria.

Ús de tècniques de reconeixement d’imatge

A causa de les fortes mesures de seguretat que adoptava el detingut, els agents van haver de recórrer a eines de rastreig de fonts obertes ia tècniques de reconeixement d’imatge i intel·ligència policial, cosa que va llançar la identitat d’un presumpte autor dels fets.

Després d’analitzar els comportaments i els escenaris dels arxius investigats, va quedar acreditat que havien estat gravats al nostre país per una persona de parla espanyola amb modismes característics. A més, gràcies a una de les fotografies, en què apareixia parcialment l’exterior a través d’una finestra, van poder determinar el punt geogràfic exacte on havia estat presa així com l’apartament des del qual s’havia fet, i va estar ubicat al partit judicial de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

D’altra banda, els agents van examinar minuciosament com s’expressava l’investigat i els trets parcials que es podien observar en una de les fotografies. Això va confirmar que es tractava de la persona sospitosa, que a més podria estar tenint contacte actualment amb menors, motiu pel qual es va precipitar l’actuació policial.

Totes les víctimes pertanyien al cercle més proper

El registre va acreditar que un dels llocs de la comissió dels fets era aquest mateix habitatge, així com un altre domicili situat en un poble proper on va residir en el passat.

Els agents van localitzar noves imatges de menors, tots homes, i van aconseguir individualitzar-los. En aquest sentit, fins ara han pogut identificar sis víctimes; dues tenien 3 i 7 anys quan van ser agredides sexualment; una tercera, d’edat semblant, va patir diversos tocaments; dues més, d’entre 8 i 10 anys, van ser fotografiades nues; i la darrera va ser identificada com a víctima d’agressió sexual, si bé no s’han localitzat filmacions fins ara.

La investigació va evidenciar que l’arrestat duia des del 2016 cometent aquests fets. A més, totes les víctimes pertanyien al seu entorn més proper, bé per l’amistat que mantenia amb els progenitors, o bé per haver compartit pis amb elles.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...