El Tiana Negra abaixa el teló amb èxit de públic i d’acollida de totes les activitats

El festival de novel·la negra s'ha allargat una setmana i ha programat per primer cop actes infantils.

22/01/2023

L’onzena edició del Tiana Negre abaixa el teló aquest diumenge amb “èxit de públic i d’acollida de totes les activitats”. Segons un comunicat del festival de novel·la negra, propostes com la Ruta del Crim per aquest municipi del Maresme, l’espectacle Familiar o el Vermut Negre han tingut una “participació molt alta”. En aquesta onzena edició, el festival s’ha allargat tota una setmana i ha programat per primera vegada activitats infantils, cosa que li ha permès “obrir-se a nous públics i espais”. El gruix d’activitats del Tiana Negra s’ha fet a la Sala Albèniz del Casal de Tiana, que s’ha convertit un any més en l’eix central del gènere negre català durant dos dies.

Entre el 14 i el 22 de gener s’han programat una trentena d’activitats que han aplegat alguns dels autors i les editorials més importants del gènere negre en català. Una de les novetats més destacades d’enguany hi ha la taula dedicada a la novel·la negra juvenil amb Toni Cotet i Maria Ripoll en representació d’una col·lecció de l’editorial Llibres del Delicte.

Entre les noves activitats del certamen destaca la Ruta del Crim de Tiana, un recorregut pels crims més insòlits del poble al llarg dels últims cinc segles, organitzat per Jordi Fernando i interpretat per Miquel Gelabert i que va aplegar més de 120 persones. La biblioteca municipal també ha estat un dels escenaris més rellevants del festival, programant noves activitats relacionades amb el gènere durant tota la setmana.

El Tiana Negra també ha acollit les principals novetats negres actuals amb noms tan imprescindibles dins el gènere com Joan Carles Ventura, Juan Cal, Jordi Fernando Aloy, Jordi Boixadós, Raquel Gàmez Serrano, Rafael Vallbona i Sebastià Bennassar. La part festiva l’ha posat el Trivial Negra, un joc que posa a prova els coneixements negres dels assistents.

La cloenda del certamen ha anat a càrrec de l’escriptor francès François Thomazeau. Amb ell el festival ha recuperat la presència internacional, que en els últims anys no s’havia pogut fer a causa de la pandèmia.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades