Detenen a Madrid els autors d’un robatori de droga comès a Calonge

Al juliol una organització criminal va patir un assalt per part dels detinguts, els quals van irrompre armats en un habitatge unifamiliar.
CNP

21/01/2023

Mossos d’Esquadra, en una operació conjunta amb Policia Nacional, han detingut a Madrid els autors d’un “vuelco” de droga del mes de juliol passat a la localitat de Calonge (Girona ).Els detinguts van irrompre en un habitatge unifamiliar, portant armes de foc curtes i una arma llarga, fent-se passar per membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Gràcies a la investigació i la col·laboració ciutadana es va poder identificar els autors.

La Policia Local de Calonge va ser la primera a arribar al lloc de l’assalt, els agents van localitzar als voltants de l’habitatge dues persones engrilletades tirades a terra i una altra intentant fugir del lloc, amb grans dificultats a causa de les contusions que presentava a tot el cos. La Policia Local de la dita localitat va detenir aquestes persones ja que a la parcel·la es trobaven dos vehicles, els quals constaven com sostrets. A l’interior hi havia deu plaques d’haixix i una escopeta, a l’altre cinc jocs diferents de plaques de matrícula espanyoles i franceses.

Registres a Alcorcón, Valdemoro i Madrid

Les gestions d’investigació i la col·laboració ciutadana van portar els Mossos d’Esquadra juntament amb la Policia Nacional a la identificació de les cinc persones que van participar en l’assalt, i totes elles eren residents a la Comunitat de Madrid. Un cop identificats i amb la certesa que tenien, tant els investigadors com el ministeri fiscal, de la seva participació en els fets, la jutgessa instructora del cas va autoritzar quatre entrades i registres als domicilis dels investigats a les localitats de Valdemoro, Alcorcón i Madrid .

Fruit d’aquestes diligències judicials es va poder detenir quatre dels autors i se’ls va intervenir haixix, substància de tall i petites quantitats de cocaïna i heroïna relacionades amb l’assalt violent al domicili de Calonge. Els investigadors també van localitzar armes de foc i simulades, curtes i llargues, armilles i jaquetes de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, grillons, màscares caracteritzades amb escuts i emblemes d’aquests cossos policials i credencials policials, a més de 45.000 euros en bitllets de curs legal . També es van localitzar dos vehicles sostrets utilitzats pels autors i dels quals havien falsificat les plaques de matrícula, amb l’objectiu de dificultar-ne la identificació i la localització.
Els quatre detinguts van ser traslladats des de Madrid al Jutjat de Sant Feliu de Guíxols i, una vegada la jutgessa els va escoltar en declaració, va decretar l’ingrés preventiu a la presó dels quatre, els quals ja sumaven nombrosos antecedents policials. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades