Cinc detinguts per captar a Barcelona dones que eren explotades sexualment a Qatar, Països Baixos i Austràlia

Les víctimes eren captades a través de xarxes amb ofertes de treball enganyoses relacionades amb la prostitució de luxe i diverses van ser agredides sexualment

14/01/2023

Policia Nacional ha detingut cinc persones a la província de Barcelona i han desarticulat un grup criminal dedicat, presumptament, a l’explotació sexual de dones a Qatar, Països Baixos i Austràlia, informa el cos policial. Les víctimes eren captades a través de xarxes socials on es publicaven ofertes de treball amb condicions molt beneficioses a l’àmbit de la prostitució de luxe que finalment resultaven ser, en gran manera, falses. Diverses de les dones explotades van arribar a patir agressions sexuals i robatoris per part de clients.

Arran de la informació rebuda al correu electrònic trata@policia.es, i després de nombroses indagacions, els agents van poder constatar l’existència d’una organització criminal, assentada a la província de Barcelona i a Amsterdam (Països Baixos), que es dedicava a captar dones i traslladar-les a llocs com Doha (Qatar), Amsterdam, Austràlia, o ciutats espanyoles com Eivissa, per oferir els seus serveis sexuals.

Les víctimes que viatjaven fora d’Espanya eren instruïdes perquè travessessin les fronteres simulant ser turistes, i fins i tot eren inscrites a cursos de formació perquè accedissin amb el visat d’estudiant. Prèviament, lliuraven a l’organització un àlbum fotogràfic per tal que publiquessin les seves imatges a diferents pàgines web dedicades a l’oferta de serveis sexuals.

Durant la captació, l’entramat criminal prometia a les dones unes condicions econòmiques i personals molt avantatjoses que finalment no es corresponien amb les ofertes. Així, eren sotmeses a un ferri control físic, les obligaven a estar disponibles les 24 hores del dia i eren controlades a través de càmeres de videovigilància a les cases de cites, arribant a ser sancionades econòmicament si les càmeres es desconnectaven.

Agressions sexuals i robatoris

A la ciutat qatariana de Doha les víctimes eren allotjades en apartaments turístics reservats per l’organització i percebien només un 50% dels diners acordats. Diverses van ser agredides sexualment i van patir robatoris per part d’alguns clients, i van quedar completament desemparades al país que van aconseguir abandonar gràcies a l’ajuda d’amics o familiars.
D’altra banda, les dones enviades a Amsterdam eren controlades per un membre de l’organització ubicat a aquesta ciutat, que s’encarregava de recollir-les a l’aeroport, traslladar-les a la casa de cites on havien de prestar els serveis sexuals, recaptar periòdicament el benefici obtingut i fins i tot amenaçar-les en cas que es plantegessin abandonar la casa.

L’operació policial ha finalitzat amb l’entrada i el registre a dos domicilis de la província de Barcelona on s’ha intervingut abundant documentació relacionada amb els delictes investigats, llibretes de comptabilitat dels serveis realitzats per les víctimes, documentació fraudulenta utilitzada per membres de l’organització, agendes telefòniques, material informàtic divers i 85 grams d’haixix.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...