Un mort i un ferit crític en un incendi en un pis de Figueres

12/01/2023

Un home 56 anys ha mort i una dona de la mateixa edat ha resultat ferida crítica en un incendi en un pis de Figueres (Alt Empordà). Segons informen els Bombers, els equips d’emergències han rebut l’avís aquest dimecres a les 21.56 hores de la nit. L’incendi afectava la primera planta d’un edifici del carrer Àngel. Set dotacions dels Bombers es van traslladar fins al lloc. En arribar, van veure que el foc també afectava el balcó del pis sinistrat. Els efectius de van treballar amb l’autoescala, extingint les flames des de l’exterior, i també des de dins de l’habitatge. A l’interior del pis van localitzar les dues persones.

Els serveis mèdics van fer la reanimació cardiopulmonar a l’home però no van poder fer res per salvar-li la vida. La dona, també de 56 anys, va ser evacuada inicialment a l’hospital Trueta de Girona i, posteriorment, la van traslladar amb l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític. A l’immoble també hi van localitzar un gos sense vida.

L’avís, que va arribar a les 21.56h, informava d’un incendi en un pis a la primera planta d’un edifici del carrer de l’Àngel. El foc, les causes del qual investiguen els Mossos d’Esquadra, va afectar diverses estances del pis. Va quedar totalment extingit a les 22.37 hores.

Durant les tasques d’extinció, els Bombers van demanar a les dues persones que hi havia a les plantes superiors del pis afectat que es confinessin a l’interior dels seus habitatges. Sufocades les flames, van ventilar l’edifici i van comprovar amb el detector de gasos que l’atmosfera a dins era del tot neta. Posteriorment, van revisar l’edifici, que és de planta baixa més tres. En la inspecció van determinar que l’estructura no havia quedat afectada, de manera que la resta és habitable.

En el dispositiu hi van treballar també dues unitats del SEM, tres patrulles i la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...