L’expresident Bolsonaro, ingressat en un hospital per dolors abdominals

Es troba a Orlando, a Florida, on està de visita des del passat 30 de desembre.
Imatge d'arxiu de la seva hospitalització el 2018, quan va ser apunyalat.

09/01/2023

Jair Bolsonaro es troba ingressat en un hospital dels Estats Units per uns dolors abdominals i la seva situació és en observació. L’expresident es troba a Orlando, Florida, des de fa deu dies. Les complicacions són conseqüència de l’apunyalament que va patir el 2018, indiquen fonts properes. No és la primera vegada que pateix problemes a l’aparell digestiu, ja que ha estat hospitalitzat en diverses ocasions des que va patir l’atemptat.

Bolsonaro va abandonar el Brasil el 30 de desembre passat, dos dies abans de la investidura de Lula, a qui encara no ha felicitat per la seva victòria a les eleccions del mes d’octubre passat, i va posar rumb a Florida sense previsió oficial de tornar al seu país. La seva hospitalització coincideix amb l’intent frustrat de cop d’estat que van perpetrar diumenge milers dels seus seguidors més radicals a Brasília, on van envair i van vandalitzar les seus del Parlament, la Presidència i la Cort Suprema durant quatre hores i mitja. Bolsonaro va rebutjar de manera tèbia la insurrecció dels seus partidaris i va carregar contra Lula, que va acusar l’ara exgovernant d'”estimular” els seus simpatitzants a atacar la democràcia brasilera.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades