La policia recupera el control del Congrés del Brasil, el Tribunal Suprem i el Palau de Planalto

La Cort Suprema ha suspès del seu càrrec al governador del Districte Federal de Brasilia.

09/01/2023

Agències.– La policia ha recuperat el control del Congrés del Brasil, el Tribunal Suprem i el Planau de Planalto, seu de la presidència del país, després de més de quatre hores d’ocupació per part de manifestants contraris a l’actual president, Luiz Inácio Lula da Silva, i partidaris del seu rival i antecessor, Jair Bolsonaro. El governador del Districte Federal de Brasilia ha estat suspès del seu càrrec per ordre de la Cort Suprema del Brasil, tot i que només ha esta apartat durant 90 dies. Els participants a la protesta demanaven una intervenció militar per derrocar Lula, vencedor de les darreres eleccions i des de diumenge passat, 1 de gener, president del Brasil. Els manifestants han irromput primer al Congrés, on hi ha la Cambra dels Diputats i el Senat, on han fet diverses destrosses, i després han assaltat el Tribunal Suprem i el Palau de Planalto, situats a pocs metres un de l’altre a Brasília.

Des de São Paulo, on era de visita, Lula da Silva ha anunciat la intervenció de Brasília per part del govern federal i ha carregat durament contra els “feixistes” i “vàndals” que han protagonitzat l’assalt a les tres institucions del país. També ha carregat contra el “genocida” Bolsonaro, a qui ha acusat d’instigar la protesta. El Tribunal Suprem ja ha avalat la intervenció del Districte Federal i ha advertit que “actuarà perquè els terroristes que han participat d’aquests actes siguin degudament jutjats i exemplarment castigats”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades