La família de l’excursionista franquesí desaparegut a Salamanca denuncia que la recerca no es reprendrà fins al febrer

La Guàrdia Civil nega que el dispositiu s'hagi abandonat fins al mes vinent i atribueix l'aturada al mal temps

07/01/2023

La família de l’home de 45 anys de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) desaparegut des del 29 de desembre a la Serra de Béjar, a la província de Salamanca, ha denunciat que la recerca s’ha suspès fins al mes de febrer d’aquí a més de 20 dies. En un comunicat, els familiars de l’excursionista han assegurat que des de la Subdelegació del govern espanyol els han dit que no es plantegen mobilitzar els serveis de rescat “per a un o dos dies” i que és “millor seguir el febrer”. Fonts de la Guàrdia Civil, però, han negat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la recerca hagi quedat suspesa fins al mes vinent i han atribuït l’aturada a les adversitats meteorològiques de la zona.

El dispositiu de recerca s’ha suspès aquest dissabte a causa de la boira baixa, el fort vent i la previsió de fortes precipitacions, i les citades fonts preveuren reprendre’l quan la situació ho permeti. Tot i això, la família de José Antonio Martínez sosté que les autoritats “no reprendran la recerca fins al més de febrer”.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha subratllat a través de les xarxes “la importància de continuar amb aquests treballs de seguida que les condicions meteorològiques ho permetin”. La família ha anunciat que formarà un grup d’ajuda per coordinar els voluntaris que vulguin seguir col·laborant amb la recerca i fer avergonyir “totes aquestes personetes i personatges que prenen decisions tan greus basades en si és rendible o no la vida d’una persona”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres heridos tras estrellarse un helicóptero sobre la M-40 de Madrid

Tres personas han sufrido heridas de diferente consideración tras estrellarse un helicóptero con dos personas a bordo ha caído esta mañana en la carretera M-40 de Madrid en un accidente que ha provocado un traumatismo craneoencefálico leve a uno de los ocupantes y una...