Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

L'activista va ser secretari general del sindicat des del 1976 fins al 1994.
UGT

04/01/2023

L’històric líder sindicalista d’UGT Nicolás Redondo ha mort als 95 anys a Madrid, segons ha confirmat el mateix sindicat. Redondo va néixer a Barakaldo, al País Basc, el 1927 i mentre exercia de treballador metal·lúrgic es va afiliar a la UGT i al PSOE el 1945. Va ser secretari general del sindicat des del 18 d’abril del 1976 fins el 1994, tot i que el 1971 ja era secretari polític de l’organització –era la figura anterior al càrrec de secretari general-. A banda, Redondo també va ser diputat socialista per Biscaia el 1977, 1979, 1982, 1986, fins que el 1987 va renunciar al seu escó.

Redondo va ser detingut i processat durant la dictadura franquista en diverses ocasions per les seves activitats polítiques i sindicals. En un comunicat la UGT ha agraït la seva feina i “immensa dedicació al sindicalisme i als treballadors i treballadores”. “La seva memòria ens impulsa per a ser continuadors de la seva lluita i llegat”, han afegit.

Al seu torn, el PSOE ha lloat “el socialista i home que va dedicar tota la seva vida a la lluita pels drets dels treballadors i de la ciutadania” en un missatge a Twitter. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha fet una piulada on l’ha descrit com una “figura clau” en la història de la democràcia. “Un exemple de lluita compromesa pel que fa als drets dels treballadors i de l’estat del benestar”, ha conclòs.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

La periodista María Teresa Campos ha mort aquest dimarts als 82 anys a l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz de Madrid. Campos va ingressar amb pronòstic reservat a causa d'una insuficiència respiratòria aguda, i dilluns a primera hora de la tarda l'hospital...

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

L'exciclista Federico Martín Bahamontes ha mort aquest dimarts als 95 anys, serà recordat, a més de per la seva faceta escaladora, com el primer espanyol que va inscriure el seu nom com a guanyador del Tour de França, el 1959. Bahamontes, nascut al petit poble toledà...