Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

L'activista va ser secretari general del sindicat des del 1976 fins al 1994.
UGT

04/01/2023

L’històric líder sindicalista d’UGT Nicolás Redondo ha mort als 95 anys a Madrid, segons ha confirmat el mateix sindicat. Redondo va néixer a Barakaldo, al País Basc, el 1927 i mentre exercia de treballador metal·lúrgic es va afiliar a la UGT i al PSOE el 1945. Va ser secretari general del sindicat des del 18 d’abril del 1976 fins el 1994, tot i que el 1971 ja era secretari polític de l’organització –era la figura anterior al càrrec de secretari general-. A banda, Redondo també va ser diputat socialista per Biscaia el 1977, 1979, 1982, 1986, fins que el 1987 va renunciar al seu escó.

Redondo va ser detingut i processat durant la dictadura franquista en diverses ocasions per les seves activitats polítiques i sindicals. En un comunicat la UGT ha agraït la seva feina i “immensa dedicació al sindicalisme i als treballadors i treballadores”. “La seva memòria ens impulsa per a ser continuadors de la seva lluita i llegat”, han afegit.

Al seu torn, el PSOE ha lloat “el socialista i home que va dedicar tota la seva vida a la lluita pels drets dels treballadors i de la ciutadania” en un missatge a Twitter. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha fet una piulada on l’ha descrit com una “figura clau” en la història de la democràcia. “Un exemple de lluita compromesa pel que fa als drets dels treballadors i de l’estat del benestar”, ha conclòs.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’escriptor Antonio Gala

Mor l’escriptor Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, considerat un dels referents literaris espanyols contemporanis, ha mort avui als 92 anys a Còrdova. El poeta i novel·lista feia anys estava allunyat de la vida pública, dins la seu de la seva fundació, Corpus Christi. Un agreujament de la...

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

La cantant nord-americana Tina Turner, coneguda com la reina del Rock, ha mort avui als 83 anys a la seva casa de Suïssa, segons informa la premsa britànica. The Telegraph pública que en els últims set anys ha patit càncer i el 2017 va patir un trasplantament de...