Milers de fidels s’acomiaden de Benet XVI en la primera jornada de la capella ardent a Sant Pere del Vaticà

El papa emèrit ocuparà el centre de la basílica de la Santa Seu fins el funeral de dijous

02/01/2023

Prop de 65.000 de fidels han visitat aquest dilluns la capella ardent del papa emèrit Benet XVI, mort aquest dissabte, segons ha fet públic la Santa Seu. En la primera de les tres jornades amb el fèretre present a Sant Pere del Vaticà, nombrosos catòlics s’han volgut acomiadar de l’anterior pontífex, de 95 anys i que va renunciar al càrrec el 2013. El cos de Ratzinger reposa sobre el cadafal cobert de vellut al centre de la basílica. Vesteix ornaments litúrgics vermells, mitra blanca, sabates negres, sense pal·li ni creu pastoral. Entre els seus dits entrellaçats hi té un rosari. En total s’esperen entre 30.000 i 35.000 persones al dia durant els tres dies d’exposició del fèretre, fins a les 7 de la tarda del dimecres.

Després d’un ritu privat, les restes del papa emèrit han estat traslladades aquest dilluns al matí des del monestir Mater Ecclesiae, a la basílica vaticana, fins a l’altar de la Confessió. Hi romandran tres dies, fins al funeral de dijous, presidit pel papa Francesc, on s’espera una afluència d’entre 50.000 i 60.000 persones. Després, Joseph Ratzinger serà enterrat a la tomba de les Grutes Vaticanes, on abans estava enterrat el papa Joan Pau II, segons ha confirmat avui el director de l’Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni.

El primer a entrar, a les 8.50 hores, en una basílica vaticana encara tancada al públic i amb els llums tènues, ha estat el president de la República Italiana, Sergio Mattarella. Immediatament després ha arribat la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, i el ministre d’Agricultura, Francesco Lollobrigida, entre altres.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’escriptor Antonio Gala

Mor l’escriptor Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, considerat un dels referents literaris espanyols contemporanis, ha mort avui als 92 anys a Còrdova. El poeta i novel·lista feia anys estava allunyat de la vida pública, dins la seu de la seva fundació, Corpus Christi. Un agreujament de la...

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

La cantant nord-americana Tina Turner, coneguda com la reina del Rock, ha mort avui als 83 anys a la seva casa de Suïssa, segons informa la premsa britànica. The Telegraph pública que en els últims set anys ha patit càncer i el 2017 va patir un trasplantament de...