Mor Benet XVI, el papa esquitxat pels escàndols sexuals a l’església i pel ‘Vatileaks’

A Catalunya serà recordat per ser el pontífex que va convertir la Sagrada Família en basílica.

31/12/2022

ACN/Barcelona.- Joseph Alois Ratzinger, el papa Benet XVI, ha mort aquest dissabte a als 95 anys. La mort del pontífex emèrit mort s’ha produït oficialment a les 9.34 hores seva residència oficial del Vaticà, després de diversos dies d’empitjorament del seu estat de salut, segons ha informat l’oficina de premsa de la Santa Seu. El pontífex alemany, el primer que deixava el càrrec amb vida en els darrers set segles, va ser substituït al 2013 per l’actual papa Francesc. Benet XVI va tenir un papat marcat per un catolicisme conservador i per polèmiques diverses com els abusos sexuals a l’Església que no va voler dur a la Cort Penal Internacional. A Catalunya serà recordat perquè va ser el papa que va convertir la Sagrada Família en basílica.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

El director de cinema Agustí Villaronga ha mort aquest diumenge de matinada als 69 anys, segons ha confirmat l’Acadèmia del Cinema Català en un comunicat. El també guionista es va donar a conèixer popularment amb l’adaptació homònima de la novel·la d’Emili Teixidor...

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

L'històric líder sindicalista d'UGT Nicolás Redondo ha mort als 95 anys a Madrid, segons ha confirmat el mateix sindicat. Redondo va néixer a Barakaldo, al País Basc, el 1927 i mentre exercia de treballador metal·lúrgic es va afiliar a la UGT i al PSOE el 1945. Va ser...