Mor Benet XVI, el papa esquitxat pels escàndols sexuals a l’església i pel ‘Vatileaks’

A Catalunya serà recordat per ser el pontífex que va convertir la Sagrada Família en basílica.

31/12/2022

ACN/Barcelona.- Joseph Alois Ratzinger, el papa Benet XVI, ha mort aquest dissabte a als 95 anys. La mort del pontífex emèrit mort s’ha produït oficialment a les 9.34 hores seva residència oficial del Vaticà, després de diversos dies d’empitjorament del seu estat de salut, segons ha informat l’oficina de premsa de la Santa Seu. El pontífex alemany, el primer que deixava el càrrec amb vida en els darrers set segles, va ser substituït al 2013 per l’actual papa Francesc. Benet XVI va tenir un papat marcat per un catolicisme conservador i per polèmiques diverses com els abusos sexuals a l’Església que no va voler dur a la Cort Penal Internacional. A Catalunya serà recordat perquè va ser el papa que va convertir la Sagrada Família en basílica.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’escriptor Antonio Gala

Mor l’escriptor Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, considerat un dels referents literaris espanyols contemporanis, ha mort avui als 92 anys a Còrdova. El poeta i novel·lista feia anys estava allunyat de la vida pública, dins la seu de la seva fundació, Corpus Christi. Un agreujament de la...

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

La cantant nord-americana Tina Turner, coneguda com la reina del Rock, ha mort avui als 83 anys a la seva casa de Suïssa, segons informa la premsa britànica. The Telegraph pública que en els últims set anys ha patit càncer i el 2017 va patir un trasplantament de...