Espanya demanarà un test de covid-19 negatiu o la pauta completa als passatgers procedents de la Xina

Sanitat farà antígens als aeroports i impulsarà que la UE reclami el certificat covid a viatgers de la Xina.
La ministra de Sanitat, Carolina Darias / Ministeri de Sanitat

30/12/2022

Espanya demanarà un test de covid-19 negatiu o la pauta completa de vacunació als passatgers procedents de la Xina davant l’increment de casos en aquest país. Ho ha anunciat aquest divendres al matí en una roda de premsa convocada d’urgència la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La titular de Sanitat també ha explicat que l’estat espanyol demanarà a la Unió Europea reclamar el certificat covid als viatgers que vinguin de la Xina. A més, Darias ha dit que en coordinació amb Aena s’activarà un dispositiu per fer tests d’antígens als aeroports als passatgers de vols amb origen a aquest país. La ministra de Sanitat ha apuntat que les mesures es posaran en marxa abans que decaigui el tancament de fronteres a la Xina, el 8 de gener.

La titular de Sanitat no ha concretat la data, però ha explicat que és “necessari” que entrin en vigor abans que es produeixi un increment de l’arribada de vols des de la Xina. Darias ha argumentat que cal adoptar aquestes mesures per “anticipar-se” i garantir que l’Estat continua amb una situació “d’estabilitat” en l’evolució de casos de coronavirus.

Darias ha obert la porta a establir amb Catalunya i Madrid, que són les autonomies que reben vols directes de la Xina, mesures per gestionar els possibles casos positius que arribin de la Xina. La titular de Sanitat ha explicat que la valoració de si cal fer una revisió de protocols, s’abordarà amb el conjunt d’autonomies.

Justament això és el que es parlarà en la reunió de la ponència d’alertes de salut públic, en què participen les comunitats autònomes, que tindrà lloc aquest divendres. Darias ha remarcat la importància de treballar amb “coordinació” tant a l’estat espanyol com en l’àmbit europeu.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

El BOE publica la fi de la mascareta al transport públic

El BOE publica la fi de la mascareta al transport públic

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença aquest dimecres, un cop publicada al butlletí. Tot i la...