Desarticulen una organització criminal a València dedicada a extorsionar usuaris de pàgines de contactes

S'han detingut sis persones involucrades que estaven assentats entre València i Alacant i que haurien aconseguit més de 200.000 euros amb els xantatges.

30/12/2022

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal a València i Alacant, dedicada a extorsionar usuaris de pàgines de contactes. Inserien anuncis fraudulents a la web fent-se passar per dones que oferien serveis sexuals. Han estat arrestades sis persones, a València i Alacant que haurien aconseguit més de 200.000 euros mitjançant xantatges. Per cobrar l’import de les extorsions, l’organització havia disposat comptes corrents a nom de “mulers” per intentar eludir les indagacions policials.

Les víctimes contactaven telefònicament amb les dones que oferien els serveis, moment en què l’organització s’apropiava del número de contacte per començar amb l’extorsió. Dies més tard fent-se passar pel proxeneta, reclamaven una quantitat de diners al·legant haver fet perdre el temps pel que els feia creure que havien d’esmenar les molèsties generades a les noies, ja que els usuaris relacionaven altres trobades sexuals que tenien amb altres dones, amb xantatges rebuts per l’organització.

Cobraven els xantatges a través de “mulers”

Les persones que accedien a l’extorsió, feien el pagament a través de transferències bancàries, aplicacions de pagament instantani o ingressos immediats en caixers. Els comptes estaven a nom de “mulers”, que són persones titulars d’aquests comptes però no en són usuàries, qui els maneja és l’organització a canvi de diners a aquests titulars. D’aquesta manera els membres de l’organització, tenien accés de forma instantània als diners recaptats pels xantatges, que segons els investigadors podrien pujar a més de 200.000 euros.

Després que les víctimes fessin el primer ingrés, l’organització criminal continuaven coaccionant i intimidant-los, arribant a amenaçar que no d’accedir a nous pagaments, podria perillar la seva vida o la dels éssers estimats.

Un cop identificats i localitzats els integrants de la xarxa criminal, es van realitzar quatre entrades i registres als seus diferents domicilis, situats a la zona de València i Alacant, intervenint-se material informàtic, nombrosos telèfons mòbils, i una arma curta de foc amb més de 141 cartutxos, preparada per disparar.

Els fets han estat denunciats a diferents províncies d’Espanya, identificant-se fins ara un total de 12 víctimes, repartides a diverses províncies, i s’han detingut un total de sis persones com a presumptes responsables de delictes d’extorsió, tinença il·lícita d’armes i pertinença organització criminal.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades