Verge diu que la discoteca Waka “no és un espai segur” i que la investigació dirimirà les responsabilitats que calguin

La consellera afirma que la llicència de funcionament és municipal i que el Govern ha fet diverses actuacions al local.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, atén els mitjans de comunicació després del minut de silenci a la plaça de la Paeria per condemnar el feminicidi d'una veïna de Lleida. / Laura Cortés

29/12/2022

La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha afirmat que la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès “no és un espai segur”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que el cas del vídeo on una menor li fa una fel·lació a un jove està judicialitzat i que serà la investigació la que dirimirà les responsabilitats que calguin. Ha afegit però que la llicència de funcionament és una concessió municipal i que el Govern ha fet diverses actuacions al local, tot i que n’ha garantit totes les que calguin contra les violències masclistes i sexuals. També ha apuntat que qui grava o comparteix el vídeo és part de la cultura de la violació. D’altra banda, ha expressat el dolor i la consternació “immenses” pel repunt de casos de violències masclistes.

Verge ha demanat a la societat que entengui la gravetat dels fets ocorreguts a la discoteca Waka i la posterior viralització de les imatges. Ha assegurat que la denúncia per part de la família de la noia és un acte valent i ha insistit que qui no fa per res per evitar el que va passar també està cometent violència sexual i és part de la cultura de la violació. A més, ha apuntat que en aquest cas s’estaria parlant de pornografia infantil, ja que la noia és menor d’edat.

En tot cas, ha afirmat que seran els Mossos i la justícia els que hauran de dirimir responsabilitats. Ha recordat que els fets van passar en una festa on estava permès l’accés a menors i on el local hi pot tenir responsabilitat, però també el conjunt de persones que no van fer res per evitar-ho.

La consellera ha defensat que el Govern ha fet un seguit d’actuacions sobre aquest local i ha garantit que s’estan dedicant “tot els recursos”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades