El TC rebutja les al·legacions del Senat i manté la suspensió de la reforma judicial

La cambra alta no podrà votar les esmenes que modifiquen les majories per triar vocals del tribunal.

21/12/2022

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat les al·legacions presentades pel Senat contra la suspensió cautelar de la reforma judicial que va ordenar dilluns a petició del PP, segons publiquen diversos mitjans. L’àrbitre de la Carta Magna manté aturada, així, la remodelació de la llei que modifica la manera de triar els vocals de l’organisme, iniciativa legislativa del govern de PSOE i Podem que intentava desbloquejar la renovació d’un tribunal amb cinc vocals amb el mandat caducat fa mesos. Després que la cambra alta espanyola hagi presentat aquest matí al·legacions a la decisió del TC, a les set de la tarda els magistrats s’han reunit en ple extraordinari per valorar els seus arguments, uns arguments que finalment han rebutjat.

A l’escrit presentat aquest matí, el Senat ha sol·licitat personar-se en el procediment i ha impugnat la mesura cautelaríssima adoptada pel TC, que va ordenar la retirada de la part relativa a la renovació del mateix TC del text de la reforma del Codi Penal.

El Senat demanava al Constitucional que resolgués la seva petició abans del ple de demà dijous que debatrà i votarà la proposició de llei orgànica de reforma del Codi Penal retallada pel TC.

Segons fonts del Constitucional, els magistrats Juan Antonio Xiol, Cándido Conde-Pumpido, Ramón Sáez, María Luisa Balaguer i Immaculada Montalbán han anunciat la intenció de formular vot particular.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades